Schermafbeelding 2022 06 13 om 11.28.48Door een 4-1 overwinning op CION na verlenging, heeft sv DSO zich afgelopen zaterdag geplaatst voor de 2e ronde van de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse. De ontlading zowel bij de spelers van sv DSO als bij de in grote aantallen aanwezige supporters was er een van opluchting en feestvreugde.

 

Voetbal: sv DSO, thuis tegen CION - De rook uit de vuurwerkfakkels was nog niet eens uit Sportpark Bentwoud verdwenen of het stond al 0-1. Het prachtige afstandsschot was werkelijk onhoudbaar voor doelman Sven Wolsheimer. Een vervelender begin had de thuisclub niet kunnen hebben. sv DSO zocht gecontroleerd naar de juiste manier om de Vlaardingse club die goede verdediging neer hadden gezet rondom het CION 16-meter  gebied te omzeilen. Onrustig werd in een te laag tempo gezocht naar de aansluitingstreffer. Verder dan speldenprikjes kwam de thuisformatie niet. Aan enthousiasme, goede wil en aanvalsgedachten ontbrak het zeker niet maar de finesse ontbrak.

Verse krachten

CION toonde geen enkele intentie om er een wedstrijd van te maken. Tergend langzaam tempo, irritatie opwekkend waar nodig en een corrigerende overtreding was de inbreng. Na de rust bracht trainer Bert de Best twee verse krachten om het tij te keren. Pepijn de Pagter en Tim Ceder vervingen Wesley Vaes en Timo Reinhardt. In de 70e min opnieuw 2 wissels. Jay Weber en Jurdany Koster vervingen Nicky Kos en Timo Reinhardt. De Zoetermeerse druk nam onder andere door de snellere balcirculatie toe en het wachten was op de gelijkmaker. Uiteindelijk viel die in de slotfase toch.

Het was Jeffrey Aarts die de 1-1 aantekende. De vreugde-explosie aan Zoetermeerse kant was groot. Met nog 10 minuten speeltijd op de klok leek het een kwestie van tijd dat sv DSO de voorsprong zou nemen. Dat lukte niet in de gewone speeltijd. Het spel werd nog meer ontregeld, het tempo zakte. 

Aanval in verlenging

De staking vanwege een vuurwerkbommetje vanaf het balkon, de vele gele kaarten, en zelfs 1 rode voor CION: het leverde voor niemand wat op. In de verlenging ontving CION nogmaals een rode kaart. Het moment voor sv DSO om de aanval op de Vlaardingse club in te zetten. Sahr Kabuta (2-1), Jurdany Koster (3-1) en de ingevallen Junior Basilio (4-1) beslisten de wedstrijd. sv DSO kreeg wat het verdiende, plaatsing voor de 2e ronde.  Dinsdag 14 juni om 20.00 wordt tegen 1e klasser Papendrecht (versloeg Vitesse Delft met 4-2) gespeeld. Opnieuw een thuiswedstrijd.

sv DSO speelde in de volgende opstelling.

Sven Wolsheimer; Daley Windhorst - Delano de Rooij -Jeffrey Aarts -Jurian Koevoets – Jered Badal; Wesley Vaes – Nicky Kos – Tim Lamboo; Timo Reinhardt – Sahr Kabuta

Ingevallenwisselspelers: Junior Basilio - Tim Ceder – Jurdany Koster - Pepijn de Pagter - Jay Weber
Uitgevallen basisspelers: Jurian Koevoets – Tim Lamboo – Nicky Kos – Timo Reinhardt - Wesley Vaes
Gele kaarten voor DSO: Jered Badal – Junior Basilio – Delano de Rooij – Wesley Vaes. 
Deze gele kaarten hebben geen gevolg voor de eerstkomende wedstrijd, eenieder is “blanco” begonnen aan de nacompetitie.

Foto: Erwin Konijnenburg

-advertenties-

-goede doel-