Scoutinggroep John McCormick vierde 11 juni haar 76ste verjaardag tijdens de jaarlijkse JMC-dag. Om 10.30 uur verzamelden de jeugdleden zich bij clubhuis De Chute in het Van Tuyllpark en tijdens de opening werden vele vrijwilligers in het zonnetje gezet.

Zo kregen de jubilarissen uit handen van groepsbegeleidster Jitske Boerkamp een certificaat met mooie woorden en een speld met daarop het lustrumjaartal.

                Het Lustrumteken van 5 jaar was voor Robert van Duijvenvoorde, Judith van der Vlis en Renske van der Meer. Van 10 jaar voor Diana Holstege en Tristan Breemer, van 15 jaar voor Jolande van Strien, van 20 jaar voor Eric van der Niet en Robert van Oppen, van 25 jaar voor Sjoerd van Roon en Amber van Drongelen en van ruim 40 jaar voor Marc van Dinter en Edwin Albers. Daan van Steveninck kreeg een aparte waardering voor zijn inzet bij de verkenners.

Daarnaast werden er door de Praktijkbegeleiders certificaten uitgereikt voor het behalen van de kwalificaties basisvaardigheden EHBO, leidinggevende bevers/welpen/scouts en teamleider. De groeiende scoutinggroep heeft nog ruimte voor nieuwe vrijwilligers, geïnteresseerden kunnen mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Na het openen deden                 de bevers (5-7 jaar), welpen (7-11 jaar), scouts (11-15 jaar), vrijbuiters (12 tot 18 jaar en een groep 18+ met leer-, aandachts- en contactproblemen) en de explorers (15-18 jaar) een groots gezamenlijk smokkelspel.

Ondertussen waren de pannenkoekenbakkers druk bezig met de voorbereidingen voor de lunch. Om 13.00 uur gingen de bevers naar huis en de welpen gingen door naar de Dorpsstraat voor een etalage speurtocht naar oude voorwerpen.

                De scouts, vrijbuiters en explorers stapten op de fiets en traden in de voetsporen van de Amerikaanse boordschutter John McCormick. Zo gingen ze onder andere langs de Geerpolder waar vliegtuig de ‘Jolly Duck’ in 1945 een noodlanding maakte en naar het graf bij de Oude Kerk in de Dorpsstraat, waar ze van Maarten Havinga meer uitleg kregen over de man waar naar de scoutinggroep is vernoemd.

Terug bij clubhuis De Chute was er als afsluiting voor de jeugdleden nog een kampvuur en voor de kaderleden was er ’s avonds nog een groepsraad, een maaltijd en er werd een spannende pub quiz gehouden

Meer informatie over scoutinggroep John McCormick en alle foto’s van de geslaagde dag zijn te vinden op de website www.johnmccormick.nl

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-