Schermafbeelding 2022 06 07 om 15.12.18De meiden voetbal Mo 15-1 van sv DSO behaalde dit seizoen al het kampioenschap in de Hoofdklasse. Tijdens het pinksterweekend kwam daar een Europese titel  bij tijdens een internationaal toernooi in Denemarken. De damesploeg begon vrijdag aan een elf uur durende bustocht naar het toernooi in Haderslev in Denemarken. 

Halve finale

Eenmaal ingecheckt stonden er twee (lange) wedstrijddagen te wachten. De poulefase werd overtuigend gestart tegen RandersQ-2 uit Denemarken en Waldorfer SV uit Duitsland. Beide wedstrijden werden overtuigend gewonnen met 4-0. De doelpunten die vanuit de zijkanten werden gespeeld, zorgden voor een niet te stoppen team.  Na een lange dag met hoge temperaturen stond in de avond de wedstrijd tegen de thuisploeg op het programma. Bij winst was de halve finale een feit en met deze wetenschap werd er gestreden op het veld.

De wedstrijd waarvan DSO vond dat hij niet goed geleid, zorgde voor veel frustratie. Aan beide kanten werden dames van het veld gestuurd en de spanning liep hoog op. Met een 3-0 overwinning werd alsnog het gewenste resultaat neergezet. Zondag was de laatste wedstrijd voor het beginnen van de finales. Tijd voor coaches en speelsters om tot rust te komen.

Hier hadden ze naar toe gewerkt

Met de ervaring van het verloop van zaterdag startte de ploeg zondag tegen Lynske Broby uit Denemarken en de zon was alweer goed aanwezig. De 40 meegereisde supporters kregen waar voor hun benzine geld want de ploeg bleef kalm. Combineerde goed en na de 1-0 werd er rustig uitgespeeld. Halve Finale bereikt waar Fundacio Esportivo wachtte. Een regio selectieteam uit Barcelona, Spanje. Hier hadden de dames naar toe gewerkt en voor hen voelde het alsof het toernooi nu echt was begonnen. De Spaanse dames kregen geen enkele kans aangereikt van de DSO-dames. Door een goed spel verdeling waarbij zelfs de keepster meespeelde en een doorschuivende as werd er steeds een man extra gevonden. Links, rechts en in elke linie. 2-0 winst als resultaat.

 

Met de kin omhoog

De finale werd gespeeld tegen Randers Q1 een regio selectieteam uit Denemarken. De sfeer onderling was fantastisch. DSO had de Schermafbeelding 2022 06 07 om 15.12.31ploeg al eens eerder ontmoet toen zij tegen het 2de team van de ploeg uit Denemarken had gespeeld. Een sportieve maar echte finale was het resultaat. Het was lastig. De ploegen waren aan elkaar gewaagd. Een prachtige lob van buiten de 16 zette de 1-0 voorsprong van DSO op het bord. Het was nu vooral een kwestie van tegenhouden en met de kin omhoog trokken de dames het over de streep. Een Europese titel was een feit. Op het podium ontstond een spontaan feest waar samen met andere internationale teams een prachtig weekend werd afgesloten. Op 19 juni sluit de Mo15-1 dit succes jaar af op het NK in Alkmaar. Wat daar ook gebeurt, dit jaar kan voor de Mo15-1 niet meer stuk.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-