MountainbikeOp 31 juli is het zover, dan gaan de mountainbikers van de World Police and Fire games (Olympische spelen voor politie-, brandweer-, douane- en gevangenismedewerkers) over de Nederlandse tracks rijden.

Het is de eerste keer dat de World Police and Firegames gaan plaatsvinden in Nederland. De games starten op 22 juli 2022 met de openingsceremonie in het Feyenoordstadion. 63 verschillende sportonderdelen zijn vertegenwoordigd, waaronder crossfit, atletiek, triatlon, waterpolo, kitesurfen en de ultimate firefighter.

Er zullen meer dan 10.000 mensen deelnemen uit 70 verschillende landen. De officiële MTB-wedstrijd zal gaan plaats vinden op zondag 31 juli. Er gaan 2 belangrijke wedstrijden plaatsvinden in Zoetermeer tijdens dit grote evenement, namelijk handboogschieten en mountainbiken.

Wielerpromotie het Groene Hart is trots dat zij zo’n grote wedstrijd mogen organiseren en Zoetermeer op de internationale kaart kunnen zetten. Op dit moment hebben zich 124 deelnemers uit 17 landen aangemeld in verschillende categorieën. Mountainbiken is niet alleen populair in Nederland en België, maar ook in Spanje en deelnemers uit o.a. Bangladesh en Australië zullen ook een gooi gaan doen naar de medailles.

Er wordt gehoopt op veel publiek die deze deelnemers zullen komen aanmoedigen langs de route.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-