AnneIn Israël zijn van 26 tot en met 29 mei de Europese Jiu-Jitsu Kampioenschappen gehouden voor volwassenen. Voor velen een generale repetitie voor de komende World Games, zo ook voor Anne van der Brugge van Budoschool Yotosama.

Deze World Games, alternatieve Olympische Spelen voor niet-Olympische sporten, worden in juli in Birmingham, USA, gehouden.

De Jiu-Jitsuka Anne van Yotosama zal samen met haar trainer/coach en de overige geplaatste sporters van Jiu-Jitsu Team NL afreizen naar Birmingham. Daar zullen de Nederlandse Jiu-Jitsuka's, onder de vlag van het NOC, een gooi doen naar de medailles van het grootste evenement voor de Sport Jiu-Jitsu, wat 1 keer per 4 jaar georganiseerd wordt.

Op het EK liet Anne zien dat ze goed op weg is voor het piekmoment in juli. Als nummer 1 geplaatst had ze een vrijloting om eerst de Duitse Meijer met 7-2 te verslaan en daarna de Oostenrijkse Fuhrman. Fuhrman zal ook aanwezig zijn op de World Games en was op het laatste toernooi, de Grandprix van Parijs, nog te sterk voor Anne. Nu werd de meervoudig junioren Wereldkampioene vrij simpel met 9-2 verslagen.

In de finale wachtte oud-wereldkampioene Nebie uit Frankrijk haar op. Anne begon sterk aan de partij, wist de sterke judoka nog met een ippon te werpen maar zag de Française uiteindelijke toch nog langszij komen. Hierdoor moest Anne genoegen nemen met het zilver, maar kan ze terugkijken op een goede generale repetitie voor de World Games.

Het Nederlands Jiu-Jitsu Team, wat bestond uit 8 Jiu-JItsuka’s, behaalde in totaal 4 zilveren en 1 bronzen medaille.

Foto: Anne van der Brugge en trainer/coach John Zwalve van Budoschool Yotosama.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-