sv DSOOnlangs behaalden de meisjes onder de 15 van sv DSO een klinkende overwinning op het team van Graaf Willem. Na een zware wedstrijd kon uiteindelijk 6-0 op het scorebord genoteerd worden.

Rond de klok van 10.00 uur startten de dames van trainer Donovan van der Kleij en teammannegers Michael van Rijn en Virgil Westzaan met de volgende 11 in de wei: op de goal Babette, centraal Gaby en Aya, links Giulia en rechts Anouk, daarvoor Esmee en Lisa en daar weer gelijk voor spelend Katja, Kate en Nienke en tot slot in de spits Wendy.

Maar de bank mocht er ook wezen met deze vijf meiden: Alyssa, Hayley, Yfke, Emelie en Romy.

sv DSO begon gelijk met het uitoefenen van hoge druk, wat in de 1e minuut al direct resulteerde in een schot voorlangs. Nog geen minuut later was het wel raak, spits Wendy zette Katja alleen voor de keepster van Graaf Willem en Katja deed waar ze voor was gekomen: scoren. Stand 1-0.

Graaf Willem was gelijk wakker, want nog geen twee minuten later kwamen ze meteen met een plaagstoot maar de verdediging van sv DSO stond goed. sv DSO bleef maar aandringen en een schot van Esmee ging maar rakelings voorlangs.

Dit harde werken werd beloond, in de 6e minuut was het spits Wendy die zich zelf vrij speelde, en alleen voor de keepster van Graaf Willem kwam te staan. Ze schoot snoeihard binnen en de 2-0 was geboren.

In de 8e minuut kwam er een goede corner van de kant van sv DSO en dit was bijna de 3-0, maar het schot van Esmee werd nog net gepareerd door de keepster van Graaf Willem. Zo kabbelde de wedstrijd toch wat rustig door, maar in de 19e minuut kwam er toch wat druk van Graaf Willem. Trainer Donovan ging in de 20e minuut wisselen en haalde Anouk, Gaby, Nienke en Kate naar de kant. Haley, Yfke, Alyssa en Romy kwamen ervoor in de plaats.

Nog geen 5 minuten later was er een goede combinatie op het middenveld en zo werd Alyssa vrij gespeeld. Die schoot snoeihard binnen: 3-0 kon genoteerd worden. De leidsman floot toch even voor een drinkpauze, want het was warm, zeg maar gerust heet op sportpark Bentwoud.

sv DSO startte gelijk goed na de drinkpauze en dit werd beloond door het goede doorzetten van Yfke. Zij zette Romy zo vrij dat deze rustig kon intikken, 4-0 verscheen op het scorebord. Vlak voor rust werd Esmee nog even gewisseld en Julia kwam voor haar in de plaats. In de rust was er een peptalk van de trainer en de limonade vloeide rijkelijk.

De meiden bleven gretig en in de 5e minuut werd dit bijna beloond door een schot van Katja, maar die zag haar bal over de deklat gaan. Graaf Willem begon in deze fase toch wat brutaler te worden en dit resulteerde in een goede aanval maar Babette zag de bal voorlangs gaan.

Nog geen minuut later was er een solo van Esmee en die zag haar slimme pass op Katja beloond worden, het 5e doelpunt werd gescoord. In de 15e minuut werd er weer gewisseld, het was ondertussen gewoon te heet geworden. De mat werd bloedheet, de meiden hadden het zwaar, maar dit gold natuurlijk voor beide partijen. Ook Graaf Willem wisselde daarom regelmatig.

De wedstrijd werd wat mat gespeeld in deze fase, maar in de 25e minuut perste Nienke op rechts er toch nog een solo uit en gaf een sublieme voorzet, maar de bal ging net over het hoofd van Kate heen. De keepster van sv DSO had tot dusverre werkelijk niets te doen gehad, maar in de 30e minuut werd ze toch op de proef gesteld. De scherpe Babette bracht een wonderbaarlijke redding tot stand en tot ieders verbazing, want 70 minuten scherp zijn is een hele prestatie.

Zes minuten later was het Romy die de bal achter de keepster van Graaf Willem tikte en daarmee tekende voor de 6-0. Nog geen minuut later was het Julia die de bal tegen het net schoot, maar de vlaggenist zag hier buitenspel in.

De wedstrijd werd rustig tot het einde uit gespeeld en Graaf Willem vond het wel genoeg. De leidsman Marvin Molenaar floot voor de laatste keer en de kampioenen vlogen elkaar in de armen. Grote vreugde bij eenieder die het harde werken in deze competitie beloond zag met de zilveren schaal.