IMG 20220528 WA0009sv DSO behaalde afgelopen zaterdag in de een-na-laatste competitiewedstrijd tegen RLC geen resultaat, maar liet bij vlagen zien waarom de ploeg van Bert de Best op 11 juni aan de nacompetitie voor promotie mag aanvangen. De puzzel voor de basisopstelling was er weer, door schorsingen en blessures.

Na 20 minuten kwam daar nog de gedwongen wissel van Brandon Tichem bij. Uit noodzorg werd hij licht geblesseerd vervangen door Junior Basilio. De stand was toen al 1-0 voor de thuisclub in Leiderdorp. Doelman Sven Wolsheimer was vandaag goed op dreef. Dat de club die de meest aanvallende aspiraties en scoringsmogelijkheden heeft niet altijd scoort en hun opponent wel was net als in de conference en champions league ook bij RCL- DSO duidelijk.

Wat er ook gebeurde DSO scoorde niet. De vele twijfelachtige voor buitenspel afgevlagde aanvallen speelden ook een rol van betekenis in deze. Toch werd het voor rust 1-1. Strafschop genomen door Tim Lamboo n.a.v. hands betekende de verdiende 1-1. Ook de ruststand. In de 2e helft een aantrekkelijker schouwspel. Diverse scoringsmogelijkheden aan beide kanten. Een moment van onachtzaamheid na een vrije trap voor DSO werd fataal. De snelle mooie counter uit diverse schijven betekende 2-1. De wedstrijd die geen winnaar verdiende kreeg er toch 1.

Het  toch wat onervaren sv DSO stond met lege handen.

Opstelling DSO: Sven Wolsheimer; Daley Windhorst(av) – Jelle Boeije- Delano de Rooij – Floris Boeije – Jered Badal; Nicky Kos – Brandon Tichem (Junior Basilio), Tim Lamboo (Matthieu Heer); Timo Reinhardt – Sahr Kabuta. De 2 gele kIMG 20220524 WA0003aarten die sv DSO opliep (Basilio en Lamboo) hebben geen gevolgen.

Het was voor assistent-scheidsrechter Mark Grundeken een memorabele dag. Na 4 seizoenen stopt hij. Gelukkig blijft hij wel zeer
betrokken bij het wel en wee van sv DSO. Op een later moment zal deze fantastische clubman intern worden uitgezwaaid. Dan wordt er eens naar hem met een vlag gewapperd!

Zaterdag 4 juni is de laatste speelronde in de 2e klasse C. sv DSO speelt dan tegen Soccer Boys, aanvang 14.30. Zaterdag 11 juni begint de nacompetitie voor promotie naar de 1e klasse, sv DSO hoopt iedereen te kunnen begroten voor steun en aanmoediging.