FIN8146 ed 2 webNa het prachtige succes van het tweede team afgelopen zaterdag – de spelers verzekerden zich in een bloedstollend spannende wedstrijd van de laatste beschikbare plaats in de eredivisie volgend seizoen – stond het eerste team ook op scherp in de finale van het voorjaar 2022.

 

Het team van coach Marco van der Meijden was er klaar voor bij aanvang. Yannick Vostes van Taverzo en Mauro Schärrer van WeLYNQ/TTV Maashorst mochten de wedstrijd openen. In de eerdere ontmoeting in december tussen beide spelers had Mauro al laten zien een lastige kluif te zijn voor de routinier van Taverzo. Ook dit keer was het de Zwitser die de opening van de wedstrijd naar zich toetrok. Vostes liet echter zien dat hij naast zijn vechtlust altijd op zoek blijft naar oplossingen en wist het momentum van de Brabantse debutanten snel weg te nemen.

Het vervolg van de wedstrijd toonde een eenzijdig beeld met boeiende wedstrijden waarbij zowel Alex Naumi als Kuba Folwarski op de beslissende momenten hun tegenstanders wisten te verslaan en zelfs geen game meer verloren. Teammanager Ruud van Graafeiland: “Achteraf lijkt alles makkelijk te zijn gegaan, maar ik ben supertrots dat het team al haar ervaring en inzet heeft aangesproken om zo scherp de play-offs te spelen. Alle vier de spelers bleven ongeslagen en verloren geen moment hun focus op de landstitel.” Voor drie van de vier was het overigens hun eerste titel voor teams. Voor Naumi en Folwarski was het na twee verloren finales in respectievelijk Zweden en Nederland de eerste landstitel. Ook Gabrielius Camara was er eerder bij de jeugd dicht bij, maar kon na de overwinningen in december en mei nu ook echt een landstitel op zijn naam schrijven.

De spelers en teammanager Ruud van Graafeiland bedankten na afloop coach Marco van der Meijden voor zijn inzet als vrijwilliger, nadat Van der Meijden zelf het initiatief had genomen om alle anderen behalve zichzelf in het zonnetje te zetten tijdens de halve finale. De spelers waren daarnaast ook weer zeer te spreken over de sfeer en ambiance in Hilversum. “Met een goed gevulde zaal met supporters van beide clubs en veel tafeltennisliefhebbers is het nu eenmaal veel leuker om zo’n wedstrijd te spelen”, aldus Jakub Folwarski. Ook voor Coach Marco van der Meijden was het zijn eerste landstitel in zijn debuutjaar als coach, terugkijkend op dit eerste seizoen: “Het was mijn ambitie om te werken met spelers die leven voor tafeltennis en dat is me erg goed bevallen. Zowel in december als in mei begonnen we als nummer 1 aan de play offs en hebben we met een selectie van vier spelers een ongeslagen serie kunnen neerzetten. Als je dan terug kunt kijken op 16 overwinningen en geen nederlagen in de play offs van het seizoen 2021/2022 dan ben ik supertrots op dit team.”

Fotograaf: Elsbeth Parmentier

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-