petanque
petanque2In samenwerking met de gemeente Zoetermeer, organiseert Jeu de Boulesclub Zoetermeer de pilot Petanquediploma. Zes trainingsmiddagen worden afgesloten met een examen. De lesstof bestaat uit het aanleren van de techniek en de spelregels in hoofdlijnen.

Drie deelnemers behaalden woensdag 18 mei het diploma. De andere vier stroomden later in bij de cursus en doen op 8 juni examen. Spelenderwijs worden voor het Petanquediploma de eerste beginselen van de petanquesport aangeleerd. Hierbij zijn waarneming, oog-handcoördinatie, samenwerking en plezier de onderdelen die worden geoefend. De cursus is gericht op groep 6, 7 en 8. De boules waarmee gegooid wordt, zijn speciaal op maat voor kinderen tot 11 jaar. Zo kunnen jonge spelers de correcte werptechniek leren. ‘Jeu de boules’ is een verzamelnaam van een aantal balspelen, ‘petanque’ is daar een onderdeel van.

Jeu de Boulesclub Zoetermeer wil het petanque spelen voor kinderen stimuleren en misschien een jeugdafdeling opzetten als er voldoende belangstelling is.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-