FFB21D65 C3B6 4EB9 A590 2176AA6AECADBij aanvang van het seizoen moest sv DSO met een vernieuwde spelersgroep en technische staf hun draai te vinden. Trainer Bert de Best heeft met zijn totale groep bewezen dat een strijdbaar team vormen belangrijker is dan individuen. Dat bleek bij de wedstrijd van afgelopen weekend.

Dat de thuisclub genoeg had aan één puntje om de nacompetitie te bewerkstelligen bleek niet uit de wedstrijd, sv DSO streed vanaf de 1e minuut voor de overwinning. 

 

Slimme vrije trap

Al na 3 min was het rechtervleugelverdediger Daley Windhorst die scoorde. Het juichen verstomde snel, buitenspel. In de 24e min brak Brandon Tichem met een fraai geplaatste slimme vrije trap de score open. 1-0. Luttele seconden later een tegenvaller voor de thuisclub. Aanvoerder Jay Weber moest geblesseerd het veld te verlaten. Nicky Kos verving hem. Het spelbeeld veranderde door de wissel niet, sv DSO bleef de aanval zoeken tegen het stug verdedigend ingestelde Vitesse Delft. In de 26e min beloonde de diep gestuurde Timo vanaf 20 meter met een lobschot zichzelf en zijn team niet met een treffer. De bal verdween rakelings naast. Ook de snelle vrije trap op Windhorst leverde geen goal op. Lat. Na een half uurtje kwam Vitesse Delft uit hun schulp, Doelman Sven Wolsheimer stond positioneel uitstekend en verhinderde de aansluitingstreffer.

Aanval zoeken werd beloond

Na rust veranderde er in eerste instantie niet veel aan het spelbeeld. sv DSO ging op zoek naar de verdubbeling van de voorsprong. Het tandem Tichem/Windhorst was er dichtbij. De Best wisselde. Tim Lamboo en Sahr Kabuta vervingen Tichem en Jurdany Koster. Het slimme Vitesse Delft profiteerde van de omzettingen met een fraaie goal in de korte bovenhoek, 1-1. sv DSO reageerde door wederom de aanval te zoeken en werd beloond. Kabuta stoomde door over links en zijn voorzet op maat werd binnengelopen door mede topscorer Timo Reinhardt, 2-1. Een arbitrale missie besloot de treffer wegens buitenspel te annuleren. sv DSO liet het er niet bij zitten en bleef de aanval zoeken. Pepijn de Pagter (zijnet), Kabuta (bal op doellijn gekeerd), Lamboo (onderkant lat) troffen echter geen doel. In de slotfase had Vitesse Delft ook kunnen scoren. In de met 1-0 verloren heenwedstrijd gelukte dat wel, nu niet. De thuisclub was met twee grote mogelijkheden ook nog dichtbij een treffer. De vrije trap van Delano de Rooij werd gestopt en uit de rebound waren drie volledig vrij staande DSO’ers ook niet instaat de beslissing te bewerkstelligen. De bal net naast van Lamboo was het laatste wapenfeit. 

 

Einduitslag 1-1.  sv DSO zit nu reeds in de nacompetitie voor promotie. Leuk, netjes en gezellig na afloop. Een speech van de voorzitter, bloemen en een en zanger zittend op het zonnige terras stemden tot tevredenheid. De groep De Best was blij, maar niet euforisch, we hebben nog niets klonk het strijdbaar. Vitesse Delft verwacht daar met eenvoudige resterende wedstrijdschema ook in te komen. Wellicht komen beide teams elkaar daarin weer tegen. DSO speelt in ieder geval de eerste wedstrijd in de nacompetitie thuis tegen een periodekampioen uit de Rotterdamse 2e klasse. Zaterdag 11 juni hoopt de club op een volle tribune.

Opstelling: Sven Wolsheimer; Daley Windhorst – Delano de Rooij - Jurian Koevoets – Floris Boeije – Jered Badal; Pepijn de Pagter – Brandon Tichem (58e Tim Lamboo) – (av) Jay Weber (23e Nicky Kos) ; Jurdany Koster (58e Sahr Kabuta) – Timo Reinhardt

Gele kaart : Jered Badal – Pepijn de Pagter – Daley Windhorst

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-