Canadees Pro Patria 1In het weekend van 14 en 15 mei bracht de Canadees Jason Burnett een bezoek aan Nederland, om een aantal trainingen te verzorgen voor de ere- en 1e divisie trampolinespringers van Pro Patria.

Jason Burnett is alom bekend binnen de trampolinewereld: in 2008 behaalde hij een zilveren medaille tijdens de Olympische Spelen in Peking en ook in 2012 en 2016 nam hij deel aan de spelen. Daarnaast had hij jarenlang het wereldrecord moeilijkste oefening op zijn naam staan.

Op zaterdag 14 mei bezocht Jason Burnett Gymworld in Zoetermeer. Na een rondleiding door het gebouw verzorgde hij twee trainingen van totaal 4 uur voor 16 trampolinespringers van voornamelijk Pro Patria. Na een warming up van 30 minuten begon de daadwerkelijke training, die vooral in het teken stond van 'aerial awareness', het weten waar je bent in de lucht en vervolgens waar je landt in de trampoline. Daarnaast werd er gewerkt aan de rotatiesnelheid bij de dubbele salto’s.

Het bezoek was een initiatief van 'Spring is in the Air' van Melvin Dokter, eveneens aanwezig in Zoetermeer. “Het bezoek van Jason is een unieke gelegenheid om van een wereldtopper een training te volgen. Iets wat normaal alleen kan als springers zelf naar het buitenland gaan voor een trainingskamp. Voor trainers is dit ook een gelegenheid om bij te leren, waar Jason ook nog een aparte bijscholing voor geeft”, aldus Melvin Dokter.

Na de twee trainingen van totaal meer dan 4 uur ontvingen de springers een certificaat van deelname en uiteraard maakten ze nog van de gelegenheid gebruik om met Jason Burnett op de foto te gaan.

Foto: Jason Burnett (tweede van links) met de deelnemers aan de workshop.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-