CRAFT turntoernooiIn het weekend van 7 en 8 mei organiseerde Pro Patria twee wedstrijden: bij trampolinespringen was het op zaterdag de tweede plaatsingswedstrijd voor de ere- en 1e divisie en de afdeling turnen organiseerde zelf de eerste editie van het CRAFT Turntoernooi.

Behalve Pro Patria namen 10 andere verenigingen deel aan dit toernooi, dat het hele weekend in beslag nam. Vooral de zaterdag was waarschijnlijk de drukste dag tot nu toe voor Gymworld, met twee volle tribunes en veel deelnemers in de grote turnzaal en de trampolinehal.

Ondanks de drukte was er rust in de zalen, zodat de deelnemers zich konden concentreren en goede prestaties konden leveren. Dit leverde bij zowel de turners als de springers van Pro Patria een aantal medailles op. Voor anderen was het doel meer wedstrijdervaring opdoen en nieuwe elemenPlaatsingswedstrijd Trampolineten laten zien tijdens een wedstrijd.

Waar het bij het CRAFT turntoernooi vooral om de eer ging, was de plaatsingswedstrijd bij trampoline belangrijk voor deelname aan 'Dutch Gymnastics The Finals', voorheen het Nederlands Kampioenschap. Elin Doeven in de categorie 1e divisie jeugd I/II en Ashley Kuijper bij de senioren hebben met ieder twee podiumplaatsen zich verzekerd van deelname aan de finale in juni in Rotterdam. Voor de anderen is bij de laatste plaatsingswedstrijd over twee weken in Oss nog de kans om zich te plaatsen.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-