oldstars wedstrijdWalking Football vereniging Zoetermeer Old Stars organiseerde vrijdag 6 mei een groots toernooi bij F.C. Zoetermeer. Mede door het mooie weer en de geweldige organisatie was het een dag om niet snel te vergeten.


oldstars wedstrijd2Twaalf teams uit de regio deden mee, waaronder Oud Feyenoord, Oud ADO, Scheveningen, Excelsior Maasluis, RCL en maar liefst 2 teams uit Zoetermeer, Zoetermeer Old Stars (de organiserende partij) en een team van F.C. Zoetermeer Old Stars die nog maar net gestart zijn met het opzetten van Walking Football.
Walking Football is een manier voor 55+ om in beweging te blijven en hun geliefde sport, voetbal, te blijven spelen, daarnaast spelen de sociale contacten en onder de mensen te blijven natuurlijk ook een grote rol. De regels zijn aangepast, zo is hardlopen, de bal boven heuphoogte en ruw spel niet toegestaan en de buitenspelregel is vervallen. Er werd op het toernooi 15 minuten per wedstrijd gespeeld met teams van 6 personen op een veld van 20 bij 40 meter en ook de doeltjes zijn een stuk kleiner daar er niet met een keeper wordt gespeeld.


De dag werd afgetrapt door ADO en Feyenoord legende Lex Schoenmaker, tot dit seizoen was hij Europees topscorer van Feyenoord, maar is nu voorbij gestreefd door Cyriel Dessers. Ook had de organisatie gezorgd voor top scheidsrechters waaronder Lizzy van der Helm die al op nationaal top niveau fluit.
De 12 teams werden in 2 poules van 6 teams ingedeeld, wat resulteerde in 5 poule wedstrijden voor ieder team.
Na de lunch werden nog de kruis wedstrijden tussen de 2 poules gespeeld, wat resulteerde in de volgende eindstand:

 1. Scheveningen
 2. KMD Wateringen
 3. Feyenoord
 4. ADO Den Haag
 5. RCL Old Stars
 6. Excelsior Maassluis
 7. Voorschoten ‘97
 8. Old Stars F.C. Zoetermeer
 9. Sportief Capelle
 10. F.V.V. Schoonhoven
 11. Zoetermeer Old Stars
 12. Walking Football RCL

Bent u ook geïnteresseerd om een balletje te komen trappen, kom gerust vrijblijvend langs, de Oldstars zijn er iedere dinsdag vanaf 10:00 – 11:30 uur op het 1e veld van F.C. Zoetermeer.

Foto's: Rianne Veeninga

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-