561Het weer op complex Bentwoud was dit weekend zo stralend dat iedereen wel plezier moest krijgen om naar de wedstrijd tussen sv DSO en Westlandia te komen kijken. Beide teams doen het dit seizoen goed en zijn hooggeplaatst. Plezier uitstralen op het veld is ook een basis om tot goede resultaten te komen.

Strak schot

s.v DSO liet dit vanaf het begin van de wedstrijd dan ook  zien. Vanaf minuut 1 werd met veel druk zetten geprobeerd de Westlanders over te lopen. Die aanpak blijkt een schot in de roos. De rappe Tim Ceder ontweek de buitenspelval en gaf een niet te missen lage voorzet. Sahr Kabuta tikte de 1-0 eenvoudig binnen. 6 minuten gespeeld, dat beloofde wat. Het duo leek even later op weg naar de 2-0. Het buitenspel vlaggetje verhinderde dat. Restverdediging, het nieuwe woord voor positionele zwakke momenten in verdedigend opzicht, betekende met een strak schot vanaf 20 meter opeens de gelijkmaker. 1-1 in de 11e minuut. Westlandia paste het team aan, een aanvallend ingestelde speler (Roeg) werd vervangen door de minder aanvallend ingestelde v.d. Zalm. s.v DSO was niet onder de indruk en bleef het bekende recept uitvoeren met het gevaar van de counter tegen te krijgen. Dat gebeurde in de 21e min ook maar doelman Sven Wolsheimer bracht redding. s.v DSO bleef gegroepeerd spelen tot lichte wanhoop van de Westlandia bank. De coaches schreeuwden hun stem schor. Vlak voor rust leek sv DSO te gaan scoren. Corner, kopbal Aarts en in de rebound op de lijn gekeerde inzet van Daley Windhorst leverde echter niets op. De gedachtengang dat de goal aan de andere zijde zou vallen werd de waarheid. De uitstekende aanvoerder  van Westlandia krulde de bal perfect achter de verdediging van sv DSO en 1-2 in de 44e min. sv DSO verblikte of verbloosde niet en het was Ceder die nog voor rust de stand gelijk trok. 2-2.


Stralend en met plezier

Dan ga je als team toch net wat anders de kleedkamer in dan bij een achterstand. Bert de Best wisselde. Jay Weber er in, Nicky Kos er uit. In de 54e min leek een verre, over Wolsheimer heen, dalende bal de 2-3 te betekenen. Aarts redde op de doellijn. 56e min en hoppa ging de vlag voor vermeende buitenspel weer de lucht in. De leidsman trapte er deze keer niet in maar, Kabuta en Ceder konden er geen voordeel uit halen. Wel een penalty voor de thuisclub. Doorgebroken en onreglementair neergelegd in de 66e min. Aarts ronde  koelbloedig af, 3-2. De laatste 10 min waren (zonder anderen te kort te willen doen) voor invaller Brandon Tichem. Een jaar lang blessureleed hield deze technisch fijn besnaarde middenvelder aan de kant, nu opbouwende minuten aan het maken. Stralend en met veel plezier beloonde hij zijn invalbeurt in de dying secondes met twee treffers (4-2 en 6-2). Tussendoor had een andere van blessure terugkomende invaller via de tegenstander de 5-2 op het scorebord gezet. Tim Lamboo is de naam. Stralend van plezier verlieten iedereen het veld en de tribune, op weg naar de 3e helft in de plezierige zonnestraaltjes. De knappe teamprestatie en de tactische speelwijze werden beloond. Een goede en terechte overwinning waar van genoten mag, en moet, worden.

Dinsdag echter staat op Bentwoud Berkel als tegenstander op het programma in de 20e speelronde (aanvang 20.00 uur). Duidelijk is dat sv DSO nu nog niets heeft, maar wel alles in eigen hand. In de 2e periode (koploper met 21 uit 7) is RCL (15 uit 8) de grootste concurrent en op de ranglijst (sv DSO 46 uit 19) is dat UVS (51 uit 20) waar sv DSO volgende week zaterdag, 14 mei, naar toe gaat. Eerst dinsdag Berkel, die UVS met 3-0 versloegen dit weekend. sv DSO heeft het in eigen hand, brand die niet, dat zou dood- en doodzonde zijn. Straal plezier en teamspirit uit, het onverwachte kan zomaar gebeuren.

Opstelling sv DSO: Sven Wolsheimer: Daley Windhorst (av) – Delano de Rooij – Jeffrey Aarts – Floris Boeije – Jered Badal; Pepijn de Pagter – Wesley Vaes (Tim Lamboo) – Nicky Kos (Jay Weber) - Tim Ceder (Jurdany Koster) – Sahr Kabuta (Brandon Tichem)

Geel voor Pepijn de Pagter.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-