voetbalkamp AdoDit jaar heeft ADO Den Haag voor het eerst bij FC Zoetermeer een voetbalkamp georganiseerd. Het voetbalkamp vindt altijd plaats in de mei-, voorjaars- en zomervakantie en is voor jongens en meisjes. Het kamp werd eerder al gehouden in het stadion van ADO Den Haag, maar dit jaar dus in Zoetermeer.

Hans Apontoweil, coördinator bij ADO Den Haag voetbalkampen bij diverse clubs in Rotterdam en Den Haag: "Het plezier spat er vanaf als de kinderen het ADO Den Haag tenue aan hebben. Het is altijd wel een uitdaging om de groep in de drie dagen dat het voetbalkamp duurt zo hecht mogelijk te maken. Er wordt dan ook goed gelet op de sfeer in de groep. Respect staat voorop en pesten is absoluut niet de bedoeling".

Het zijn kinderen in de leeftijdscategorie van 6 t/m 15 jaar. Er zijn dan ook niveauverschillen, waar de oefeningen op aangepast worden. De jongens en meisjes beginnen ’s ochtend om negen uur met een programma bestaande uit twaalf verschillende oefeningen. Hierbij moet dan onder andere gedacht worden aan techniek (de bal raken), Skill games (de meeste kennen dit van het spel FIFA) waarbij ze dan in tonnen gaan schieten waarvoor ze punten krijgen, goal schieten waarvoor ze ook punten krijgen en de snelste tijd proberen te maken met het slalom parcours. Iedereen doet hard zijn best om de penalty bokaal op het kamp te winnen.

 voetbalkamp Ado2  voetbalkamp Ado3

 

Hans Apontoweil geeft aan dat de jeugdspelers van ADO Den Haag sinds dit jaar de trainingen geven. “De kinderen die meedoen aan het kamp kijken toch wel tegen deze jeugdspelers op. Het is ook allemaal wat serieuzer.  De kinderen gaan dan ook serieuzer trainen en ik zie dat ze alles op alles zetten om het beste uit zichzelf te halen", aldus Hans.

Jeugdspeler bij FC Zoetermeer Jonathan: "Ik vind het voetbalkamp erg leuk en hoop dat ik gescout wordt!" Hij speelt al 3 jaar bij DSO JO-8.3, zijn positie op het veld is middenvelder en tijdens het voetbalkamp heeft hij meegedaan aan onder andere een Skill game en partijtjes 1 tegen 1. Dit seizoen heeft Jonathan al meer dan 100 keer gescoord en hij herinnert zich nog goed wat hij dacht bij zijn eerste goal: “Ja, ik heb gescoord! Mijn ouders zijn trots op mij, denk ik.”

Tekst: Shirley Heemskerk
Foto's: Rianne Veeninga

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-