ballenactieVereniging Zoetermeer Oldstars houdt bij het 2e Zoetermeer Open Walking Football toernooi dat zij organiseren een speciale ballen actie voor vluchtelingkinderen. Vrijdag 6 mei is het toernooi met 12 deelnemende teams uit de regio. Tijdens het toernooi wordt geld opgehaald om ballen te kopen.


Vorig weekend heeft Zoetermeer Oldstars met o.a. ADO Oldstars.nl geregeld dat een aantal vluchtelingen/kinderen (met verblijfsvergunning) die tijdelijk in Zoetermeer zijn ondergebracht, met de ADO-bus (!) een wedstrijd in het Cars Jeans Stadion konden bezoeken. Dat was een mooi succes. De kaartjes werden spontaan beschikbaar gesteld door ADO Den Haag en de ADO-bus door Van Heugten Tours. De gemeente Zoetermeer heeft voorzien in een gewaardeerde sponsoring van tasjes met drankje en enige versnaperingen.
Tijdens dit uitje merkten de Oldstars dat deze kinderen weinig omhanden hebben en beperkte middelen om te kunnen voetballen. Daarom combineren zij het toernooi vrijdag met een collecte zodat met dit geld veel ballen kunnen worden gekocht voor de kinderen die in het Zoetermeerse opvangcentrum wonen. Ook kan een bijdrage worden overgemaakt op rek. NL12 INGB 00000 73524 t.n.v. Wout Jonker o.v.v. ‘Ballen actie’. Voor vijf euro kan al een kind blij worden gemaakt met een nieuwe bal.

Het evenement vindt deze keer plaats op de sportlocatie van FC Zoetermeer aan de Scheglaan 11, 2718 KZ in Zoetermeer. De opening is om 9.45 uur. De sluiting van het toernooi rond 17.00 uur.

Foto: uitje naar de wedstrijd met de ADO bus

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-