Taverzo Heren 1 en 2 1Met een klinkende 7-0 overwinning op VeerhuisWessem/Westa heeft het eerste team van tafeltennisvereniging De Boer Taverzo zich als poulewinnaar geplaatst voor de play-offs. Daarmee bleef het de concurrentie uit Maashorst met 4 punten voor.

Met deze eerste plaats behaalde het eerste team het thuisrecht voor de halve finale op 14 mei aanstaande. Ook was de 7-0 een opsteker voor het tweede herenteam, dat nog een kleine kans maakte op plek 5 of 6 in de poule. Van Wijnen Smash’70, de tegenstander van team 1 in die halve finale, bleek echter een te groot struikelblok.

De eerste overwinning in het enkelspel van, de net 14-jarige, Ivan Kahn was voldoende voor een gedeelde 6e plek. Team 2 mag daardoor aankomende zondag op 8 mei een eerste poging wagen om in de eredivisie te blijven. Op basis van het onderlinge resultaat wordt dat een uitwedstrijd in Wessem tegen Westa, de ploeg waar het eerste team van De Boer Taverzo, dus met 7-0 van won.

Taverzo Jakub Folwarski copyCoaches Marco van der Meijden en Theo Levert, kunnen elkaar deze week dus nog de nodige kennis overbrengen van de tegenstanders in het slotstuk van de eredivisie. Van der Meijden kijkt met tevredenheid terug naar de wedstrijd van afgelopen zondag.

“Na het verlies tegen Maashorst hebben we Gabrielius Camara de kans gegeven om zich te herpakken tegen de twee sterkste spelers van Westa en hij heeft die kans met beide handen aangegrepen. Ook met de gretigheid van Alex Naumi en Jakub Folwarski zat het helemaal goed en nu gaan we ons voorbereiden op Smash’70. Een gevaarlijke tegenstander die door de nodige pech slechts de vierde plek behaalde, maar vooraf als de grootste concurrent werd gezien.”

Theo Levert vult aan: “Ondanks alle blessures in het team is de ploeg uit Hattem niet te onderschatten, zeker niet als ook kopman Viktor Brodd nog aansluit. Dat laatste is nog onzeker aangezien de Zweed op het punt staat vader te worden. Bovenin is iedereen in staat om te winnen en komt het aan op de vorm van de dag”. Met een glimlach op het gezicht geeft Theo richting Van der Meijden aan: “maar jullie blijven de favoriet.”

Voor zowel team 2 als het eerste damesteam is de rol van underdog weggelegd in de play-downs. Aangezien bij de dames een versterkte degradatie gaat plaatsvinden zullen zij komend weekend moeten winnen van nummer 6 DHC (Delft) om nog een kans te maken. Heren 2 daarentegen is verzekerd van een plek in de eredivisie bij winst in Wessem. Lukt dat niet, dan resteren nog 1 of 2 alles-of-niets wedstrijden, in de strijd om een plek in de eredivisie.

Foto's: Elsbeth Parmentier

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-