IMG 20220501 161909039 HDR 2
Zondag 1 mei 2022 hebben er vijf schoonspringsters van WVZ meegedaan aan de Schoonspringwedstrijd ‘Brussels Open 2022 1 & 3 m plank’ in België. Deze wedstrijd werd georganiseerd door de Royal Brussels Poseidon en was een wedstrijd voor verschillende klassen op zowel de 1- als de 3-meter plank.

De dag begon met de wedstrijden op de 1m plank. In de klasse-D meisjes 1-meter plank veroverde Eleonora Ceretto een gouden medaille, Sureka Bierman Kerklaan veroverde met het behalen van de tweede plaats een zilveren medaille. In de klasse-B meisjes veroverde Aiden Wallegie de gouden medaille, Selina Hülters behaalde hier de tweede plaats en won de zilveren medaille, Kyra van der Meer behaalde net het podium niet en werd vierde. Bij de Dames All-in behaalde Aiden Wallegie de derde plaats wat goed was voor de bronzen medaille.

In de middag werd er van de 3-meter gesprongen en werd er wederom een heel goed resultaat behaald door de springsters. In de klasse-D veroverde Sureka Bierman Kerklaan de eerste plaats, de tweede plaats werd veroverd door Eleonora Ceretto die daardoor het zilver omgehangen kreeg. Bij de Meisjes-B was het gehele podium voor de springers van WVZ, de eerste plaats werd behaald door Aiden Wallegie, Selina Hülters werd tweede en de derde plaats was er voor Kyra van der Meer met een bronzen medaille. Bij de dames All-in behaalde Aiden Wallegie net het podium niet en werd daardoor vierde. De springsters van WVZ gingen met totaal 10 medailles terug naar Nederland en gaan hierdoor met een heel goed gevoel naar de volgende wedstrijd.