Na een verlengde najaarscompetitie werd de JO17-1 van FC Zoetermeer afgelopen zaterdag 19 februari op thuisgras eindelijk kampioen. De spelers hebben zich voortdurend 100% ingezet, focus gehouden en met elkaar één duidelijk doel gehad; one team, one dream, one goal; promoveren naar Divisie-voetbal.

kampioen FC ZoetermeerHet was een mooie dag afgelopen zaterdag op Sportpark FC Zoetermeer. Dat zou je qua weer niet zeggen, het was koud en guur, maar op voetbalgebied was het genieten want om 16.15 uur stond de Kampioenswedstrijd van de JO17-1 tegen DoCos uit Leiden op het programma.

Gelijkspel was niet genoeg, er moest gewonnen worden omdat naaste concurrent FC Noordwijk zijn laatste wedstrijd afgelopen woensdagavond al had gespeeld en door hun winst namen ze afgelopen week ook de koppositie over. Met 2 punten voorsprong op de JO17-1 moest er dus gewonnen worden.

De voor de 3e keer uitgestelde wedstrijd was de belangrijkste van deze najaarscompetitie. De wedstrijd begon te laat en de wind nam behoorlijk toe, maar het meest vervelende was dat het begon te regenen, en niet zo’n klein beetje ook. Het kwam met bakken naar beneden. De toeschouwers zagen een FC Zoetermeer-team dat er voor ging en niet te verslaan was met mooie combinaties in heel slecht weer, waardoor DOCOS geen enkele kans had. Met 4-0 werd de kleedkamer opgezocht waar de benodigde hete thee dampend klaarstond.

De 2e helft was het aardedonker en nog meer regen maakte het er voor de spelers van DOCOS niet leuker op omdat de Zoetermeerse doelpuntenmachine gewoon door bleef gaan. Na 5 minuten gespeeld te hebben was het verzoek van DOCOS om de wedstrijd te stoppen, het was toch al gespeeld. Maar FC Zoetermeer is een echt team en zei “we willen ook onze wissels nog mee laten genieten van deze wedstrijd” wat helaas niet gold voor de spits die helaas thuis moest blijven door corona.

Na de 7-0 was het wel genoeg voor de scheidsrechter en DOCOS en met nog 25 minuten te spelen werd in goed overleg besloten de wedstrijd te stoppen. Met deze overwinning is de JO17-1 rechtstreeks gepromoveerd naar de Divisie waar ze vanaf maart in een nieuwe competitie met nieuwe tegenstanders moeten laten zien dat ze daar terecht thuishoren.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.