Gwen van Poelgeest en Jaimy Kat hebben afgelopen zondag 20 februari, tijdens het NK Jiu-Jitsu, hun zwarte band ontvangen van de Judo Bond Nederland voor het behalen van de wereldtitel Fighting System tijdens het WK in Abu Dhabi in november 2021.

Bijzondere Promotie Gwen en JaimyjpgBeiden jiu-jitsuka’s trainen bij Budoschool Yotosama in Zoetermeer en hebben al meerdere nationale titels achter hun naam geschreven. Ook internationaal werden er successen geboekt en afgelopen jaar mochten ze eindelijk strijden op de grote Titeltoernooien. In juni wisten beide het brons te bemachtigen op het Europees Kampioenschap in Duitsland om vervolgens een aantal maanden later de wereldtitel te veroveren in Abu Dhabi. Mede door dit laatste resultaat kregen beide de bijzondere promotie tot zwarte band die door de Judo Bond op het Nederlands Kampioenschap werd uitgereikt.

Op dit Nederlands Kampioenschap werden de volgende prijzen behaald door de selectie van Budoschool Yotosama. Bij het Fighting System wist Amy van Poelgeest (u18) het goud te veroveren in de klasse -57 kg. Zilver werd er behaald door Mike Bolleboom, Gwen van Poelgeest, Lars Harps en Jaimy Kat. Noah Hendriks, Duncan de Jong en Jayden Kramer. Bij het Brazilliaans jiu-jitsu / Newaza jiu-jitsu wisten zowel Lars Harps, Amy van Poelgeest als Wesley het zilver te bemachtigen.

Foto: Gwen van Poelgeest en Jaimy Kat met hun Trainer/Coach John Zwalve

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-