RdR Team 2 finaleMet een klinkende 4-0 overwinning op Van Wijnen Smash’70 heeft De Boer Taverzo de finale in de eredivisie gewonnen en is daarmee kampioen van Nederland bij de heren in het najaar van 2021. Het team uit Zoetermeer sluit daarmee het seizoen ongeslagen af.

RdR Yannick 2 finaleVoorafgaand aan de competitie leek TTV Hilversum nog de grootste favoriet en was alleen de uiteindelijke degradant Tempo Team de ploeg waarvan gewonnen moest worden. De wisselende samenstellingen van de teams zorgden echter voor een grillig verloop van de competitie en Taverzo bleek daarin de meest stabiele factor. In de finale waren de mannen wellicht licht favoriet, maar met het verlies in de finale van 2019 nog vers in het geheugen was het duidelijk dat elke wedstrijd erom zou spannen. De favorietenrol lag nog duidelijker bij de Zoetermeerders toen duidelijk werd dat de Hattemse kopman Viktor Brodd door een recent opgelopen liesblessure afwezig was.

Coach Marco van der Meijden, die in zijn eerste seizoen gelijk succesvol is met een titel: “Op voorhand waren we erop gericht om alle enkelpartijen te winnen waarin we favoriet zouden zijn. Tegen Viktor Brodd zagen we weliswaar kleine kansen, maar om het sterke dubbel van Smash’70 te vermijden moesten alle andere wedstrijden in ieder geval gewonnen worden. Ik ben er trots op dat het uiteindelijke viertal waarmee we de play offs hebben gespeeld een 100% score heeft behaald.”

Manager Ruud van Graafeiland, sinds 2009 betrokken bij het team, kijkt met trots naar de prestaties dit seizoen. Na de succesjaren van 2013 t/m 2017 was het tenslotte alweer enige tijd geleden dat Taverzo op het hoogste podium stond. “De spelers hebben in de play offs goed gespeeld. Toch geniet ik vooral van het team als geheel. Spelers die er niet bij kunnen zijn en op een iPad de livestream volgen zijn een voorbeeld van de betrokkenheid. Ook de manier waarop Gabrielius Camara en Michał Murawski zijn omgegaan met hun reserverol op de belangrijke momenten waardeer ik enorm. Tel daar de succesvolle invalbeurten gedurende het seizoen van Arjan Huiden en Patrick Bruijne bij op, dan is het meer dan ooit een teamprestatie.”

Een goed begin is het halve werk en De Boer Taverzo kijkt dan ook uit naar het komende half jaar en gaat zonder wijzigingen in februari met dezelfde ambitie aan de slag. De eerste tegenstander is al bekend, nu het tweede team kampioen is geworden in de eerste divisie staat het onderlinge treffen als eerste op de planning.

 Foto’s: Rob de Ruiter

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-