Scoutinggroep Ashanti bestaat op 26 juni 2022 alweer 40 jaar. Om deze mijlpaal groots te vieren zullen er door de Zoetermeerse scoutinggroep in de aanloop hier naartoe al meerdere festiviteiten gevierd worden. Zo staan er een bingo, winterbarbecue, feest en weekendkamp op de planning.

Scoutinggroep Ashanti Lustrum

De Ashanti-groep heeft haar clubhuis, Abusua, aan de Prismalaan in het Rokkeveense Burgemeester Hoekstrapark. Het grootste deel van de activiteiten vindt in en om het clubhuis plaats. Afgelopen jaar heeft een team hard gewerkt aan de renovatie van het buitenterrein naast het clubhuis. De groep hoopt hier in het lustrumjaar volop gebruik van te maken. Het lustrumjaar wordt afgesloten met een dag vol activiteiten voor de leden.

Het ontstaan

De Ashanti-groep is opgericht door twee enthousiaste scouts, Rob Leijsen en Dineke Kroes, van de FSE Impala-groep in Rijswijk. Deze scoutofielen wilden graag een eigen groep oprichten om de Nederlandse tak van de Federatie Scouting Europa (FSE-Nederland) weer nieuw leven in te blazen. Op 26 juni 1982 werd de handtekening gezet onder de oprichtingsakte van de groep.

Via huis-aan-huiskranten, posters en folders werden leden geworven en op de eerste opkomst kwamen maar liefst 46 kinderen kijken. De opkomsten vonden plaats in het wijkcentrum van Seghweart. De groep groeide in een rap tempo en in het najaar van 1984 kon het 100e lid verwelkomd worden.

De groep ging op zoek naar een eigen clubhuis. Via het project ‘Jongeren bouwen voor jongeren’ werd deze in 1988 gebouwd aan de Abrikozengaarde

Helaas bleef de FSE klein en in 1993 besloot Ashanti daarom de overstap te maken naar Scouting Nederland. Het FSE-uniform werd hiermee ook verruild voor de kleuren van Scouting Nederland. 

Door een leidingtekort bij scoutinggroep Iris sloten deze leden zich in 1999 bij Ashanti aan. Mede door deze explosieve groei bleek het clubhuis te klein en werd besloten een nieuw clubhuis te gaan bouwen. Tijdens de millenniumwisseling werd pijnlijk duidelijk dat de nood hoog was, toen het clubhuis in Seghwaert in vlammen opging. Een klein jaar werd er, veelal door eigen leden en ouders, gebouwd en op 11 november 2000 werd het nieuwe clubhuis in Rokkeveen in gebruik genomen.

Ashanti van nu

Met zo'n 250 leden verdeeld over 12 speltakken is de Ashanti-groep nog steeds een actieve scoutinggroep, waarbij veel gezamenlijke activiteiten en kampen plaatsvinden binnen de groep. Ook tijdens de coronacrisis werden vele (online) evenementen en bijeenkomsten georganiseerd om het scoutingspel te blijven spelen!

Ben je nieuwsgierig geworden en lijkt het jou ook leuk om op scouting te komen?  Binnen alle leeftijdsgroepen is nog plek. Meer informatie over de speltakken, opkomstdagen en hoe leuk scouting is, is te vinden op www.ashanti.nl.


Ook is Ashanti op zoek naar vrijwilligers die leiding willen worden. Elke week organiseren de vrijwilligers opkomsten (en een aantal keren per jaar kampen) voor kinderen van verschillende leeftijden: Bevers (5-7 jaar), Welpen (7-11 jaar), Scouts (11-15 jaar) en Explorers (15-18 jaar). De opkomsten bestaan uit sport- en spelactiviteiten, creativiteit en natuurlijk scoutingtechnieken. Mocht je meer informatie willen of ben je enthousiast geworden en wil je een keertje komen kijken, dan kan je contact opnemen met groepsvoorzitter Lucas Turk via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-