theorieles aan de kantScouting Pocahontas heeft samen met de Kanovereniging de Sprinters gezamenlijk een training gevolgd ter bevordering van de veiligheid op het water. Deze training was speciaal geregeld voor de leden van beide verenigingen, die veel tijd op het water doorbrengen.

De leden volgden afgelopen weekend de officiële training Tochtleiding op het water. De training kon geregeld worden met behulp van het Sportakkoord Zoetermeer. De focus op zaterdag was de theoretische kant van de cursus die uitgelegd en besproken werd op en rond de Zoetermeerse plas.

Zondag werd de geleerde lesstof in praktijk gebracht op de Kaag, inclusief het leiding geven aan noodsituaties op het water en het coördineren van reddingen. Daarbij stonden drie elementen centraal het ‘CLAP-principe’  dat staat voor communicatie in de groep, Line of Sight (monitoren van de groep), Avoidance (risico’s vermijden) en positie bewaken.

Het waren voor de deelnemers leerzame en gezellige dagen en heeft zeker gezorgd voor een nog betere binding tussen beide verenigingen.  groepsoefening 2 copy

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-