IMG 20211010 WA0013De dames van Zoetermeerse hockeyclub MHCZ reisden voor hun vijfde competitiewedstrijd zondag af naar Etten-Leur. Met hun vechtlust  hebben zij neergezet een mooie partij en met een gelijke stand de wedstrijd afgesloten.

Direct vanaf de start waren er kansen voor beide teams in de eerste minuten van de wedstrijd. Het team van Etten-Leur reageerde sneller en effectiever op de geboden kansen dan MHCZ, waardoor ze na 4 minuten kans zagen te scoren. Het eerste kwartier van de wedstrijd gingen de kansen over en weer en waren de ploegen aan elkaar gewaagd.

In de 11e minuut bouwde Zoetermeer op over de rechterkant waardoor ,de ploeg vervolgens de bal op het Brabantse doel kon schieten en scoorde waardoor de stand gelijk kwam te staan op 1-1.

IMG 20211010 WA0014 copyHet tweede kwart kende eenzelfde spelbeeld. MHCZ creëerde een strafcorner die verzandde in een scrimmage voor het doel. Waar Zoetermeer een overtreding van Etten-Leur claimde, nam Etten-Leur snel de bal snel uit en counterde zij direct waarop ze een kans benutte om te scoren en een 2-1 voorsprong te creëren. Later zorgde een moment van onoplettendheid bij de Zoetermeerse club ervoor, dat Etten-Leur hun voorsprong konden vergroten naar een 3-1.

De Zoetermeerse dames lieten niet het hoofd echter niet hangen en gingen op jacht naar de aansluitingstreffer. In de eindfase stond Zoetermeer met 10 dames in het veld na een gele kaart voor de Zoetermeerse dames . Ondanks dat ze met een speelster minder waren, bleef Zoetermeer aandringen. Dit leidde tot een strafcorner die verzilverd werd door aanvoerderster  (3 - 2). In de laatste twee minuten speelde Zoetermeer weer met een compleet elftal en voerde de druk verder op. De MHCZ dames onderschepte de bal op de 23 meter van Etten-Leur, liep de cirkel in en wist het doel te bereiken en scoorde de gelijkmaker.

Hoofdcoach Mark Langemeyer: “Het was een zeer rommelige en soms een chaotische wedstrijd. Wij speelden bij vlagen niet goed tot matig en daarnaast hielp de arbitrage ook niet altijd mee. Uiteindelijk moeten wij het zelf doen. Ik heb de ploeg dan ook gecomplimenteerd over hun vechtlust.”