Pro Patria copyDe trampolinespringers van de 2e en 3e divisie mochten op 2 oktober het spits afbijten met de eerste plaatsingswedstrijd in Gymworld voor het NK Teams. Afgelopen zaterdag 8 oktober was het in Oss de beurt aan de eerste- en eredivisie.  

Voor Pro Patria namen 16 springers deel aan de eerste wedstrijd sinds bijna twee jaar. Door de pandemie kon er enige tijd alleen buiten getraind worden, maar sinds mei van dit jaar konden de springers weer op de trampoline terecht en ze hebben sindsdien hard getraind om de verloren tijd in te halen. 

Vijf springers vonden de weg naar het podium: in de eerste divisie pupil/jeugd I meisjes haalde Elin Doeven goud en Fiënna Ayaz brons. Bij jeugd II meisjes haalde Ivy Henczl zilver en bij de junior meisjes mocht Suman Ramharakh de bronzen medaille in ontvangst nemen. 

Anouchka van Haaren behaalde in de eredivisie junior meisjes tot haar eigen verbazing de eerste plaats: “Door een blessure moest ik mijn oefening aanpassen waardoor ik minder punten had voor de moeilijkheidsgraad. Door een goede uitvoering werd ik toch eerste.” 

Door teamindeling staan de teams van Pro Patria in de eerste divisie op 3e, 8e, 9e en 11e plaats. Anouchka is onderdeel van een team van de KNGU met springers van verschillende verenigingen en staat op de 3e plaats. De beste vijf teams per divisie gaan door naar de finale in december. 

Op zaterdag 23 oktober is de tweede plaatsingswedstrijd voor NK Teams in Gymworld in Zoetermeer. 

Foto: Elin Doeven en Fiënna Ayaz op het podium in Oss

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-