BasketbalVlak voor de BNXT-wedstrijd op woensdagavond 6 oktober tussen The Hague Royals en Donar, ondertekende de Zoetermeer Hammerheads het convenant met The Hague Royals, net als de basketbalverenigingen The Jumpers uit Den Haag en Lokomotief uit Rijswijk. 

 

De Zoetermeer Hammerheads is een jonge basketbalvereniging die het tot haar missie heeft gemaakt om het beste resultaat te behalen in en naast het veld. En dat doet de Hammerheads met groot succes, want ook al bestaat zij nog geen jaar, de Hammerheads is nu al een begrip in Zoetermeer en omstreken. 

De basketbalclubs zullen gaan samenwerken op gebied van talentontwikkeling, -begeleiding, doorstroming en veel andere facetten van het basketbal. Op initiatief van de Haagse eredivisieclub The Hague Royals, met wie basketbalvereniging Zoetermeer Hammerheads dit jaar reeds een band heeft opgebouwd, is er een convenant opgesteld dat als doel heeft om de basketbalsport in de Haagse regio te stimuleren. 

Marnix Wolters, general manager van de Zoetermeer Hammerheads: “Wij zijn ontzettend trots en blij dat wij samen met The Hague Royals, The Jumpers en Lokomotief de basis mogen leggen voor een prachtige samenwerking tussen de diverse clubs zodat al onze leden en toekomstige basketballers binnen de Haagse regio hun talenten kunnen ontwikkelen. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat deze groep het basketbal in de Haagse regio nog steviger op de kaart zal zetten. Dit is pas het begin”. 

Het afgelopen halfjaar is deze ambitieuze vereniging uit Zoetermeer sterk gegroeid en zijn zij de officiële basketbalcompetitie (BNXT League) gestart met 2 teams. In de tweede helft van de competitie die in januari start zal dat met nóg een team worden uitgebreid.  Naast deze competitieteams werken alle leden in de leeftijd vanaf 6 jaar tot en met de senioren recreanten aan hun basketbalvaardigheden onder leiding van gediplomeerde trainers. 

Foto: sportsnap.nl

-advertenties-

-goede doel-