dames 1 hockey drie copyDe hockey dames van Zoetermeer startten ongelukkig aan de wedstrijd. Binnen twee minuten kregen de gasten uit Den Haag een strafbal nadat de bal op het lichaam van een Zoetermeer speelster kwam die in de doelmond stond. Craeyenhout maakte gretig gebruik van deze kans en opende de score.

Daarna sloop de twijfel in de ploeg van Zoetermeer en door een dekkingsfout ontstond er een overtal voor het doel van MHCZ wat door Craeyenhout succesvol uitgespeeld werd (0 - 2). In het tweede kwart herstelden de dames van Zoetermeer zich. Zij creëerden kansen en enkele strafcorners. Op aangeven van Cecile Luiten werd Femke de Kooter in stelling gebracht en zij rondde direct goed af (1 - 2).
dames 1 hockey
Na rust ging Zoetermeer verder waar zij in het tweede kwart mee begonnen waren. Wederom haalden zij strafcorners en ontstonden er kansen. Na een loopactie van Daphne Pronk gaf zij de bal hard voor waarop de bal door Sophie Boeije achter de Haagse keepster werd getipt (2 - 2). Zoetermeer bleef aandringen en ging op jacht naar de voorsprong. Helaas nam de spanning iets toe en werd de wedstrijd wat rommeliger. Er werden groene kaarten uitgedeeld aan beide teams en het spel ging nu op en neer. Alhoewel Zoetermeer de druk bleef opvoeren en het veldoverwicht had, bleven doelpunten uit. In een counter wist Craeyenhout de 2 - 3 te scoren en bleef Zoetermeer na 70 minuten met lege handen staan.

Hoofdcoach Mark Langemeyer: "Deze nederlaag is erg zuur. Wij hebben met zijn allen zo hard gewerkt en strijd geleverd. Het zit ons helaas niet mee. In dit soort wedstrijden zit het in kleine details. Ik gun de meiden de 3 punten en gezien het spelbeeld zou het terecht zijn geweest. Het is jammer dat wij binnen 10 minuten al met 0 – 2 achter kwamen te staan. Nu kop omhoog en op naar volgende week."