geuzen wandeltochtIn de Nationale Sportweek organiseert Sportief Wandelgroep Zoetermeer op zaterdag 25 september 2021 de enige echte Historische Geuzenwandeltocht. De wandeltocht start bij Wandelspeciaalzaak van Herwijnen en gaat dwars door het gebied waar de Slag om Leiden heeft plaatsgevonden.

Er zijn mooie tochten uitgezet, een familietocht van 12,5 kilometer en een tocht voor de gevorderde wandelaars van 25 kilometer door de mooie groene gebieden rondom Zoetermeer. Beide afstanden gaan over de Geuzenbrug bij Boerderij 't Geertje, waar de Geuzen de doorsteek maakten naar Leiden. Op de terugweg gaan alle afstanden door het Geuzendorp dat bij De Dobbe in Zoetermeer is opgebouwd bij het Festival Historisch Zoetermeer. Hier worden ook de gevechten nagespeeld.

Het Start/finish bureau bevindt zich bij Wandelspeciaalzaak Van Herwijnen, Dorpsstraat 66. Het Startbureau is vanaf 08.30 uur geopend en sluit om 16.30 uur.
De kosten zijn € 5,00. Leden van de wandelbond (KWBN) kunnen op vertoon van hun wandelpas € 1,00 korting krijgen. Je kunt ook online inschrijven via de site van de KWBN. Inschrijven kan ook op de dag zelf bij het startbureau. De dames zullen u in Geuzenkleding hier ontvangen.
Onderweg kan er gebruik gemaakt worden van ondersteunende faciliteiten en is er de gehele dag EHBO aanwezig.

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-