mini alpedhuzes copyAlle sportievelingen in Zoetermeer, op de racefiets, e-bike, gewone fiets, hardlopers of wandelaars, worden op zaterdag 25 september uitgenodigd om mee te doen aan de eerste mini-Alpe d’HuZes in Zoetermeer. Deelnemer Anton Bood wil op deze manier toch aandacht vragen voor kankeronderzoek.

In juni van dit jaar zou de echte Alpe d’HuZes in Frankrijk gefietst worden toen corona toch weer roet in het eten gooide en ook de herkansing op 25 september werd afgelast door corona. Anton Bood zou eigenlijk in Frankrijk meefietsen, maar bedacht een alternatief in zijn eigen stad: de mini-Alpe d’HuZes. Anton, al zes jaar werkzaam in een Hospice, hoopt dat door de deelname, veel geld kan worden opgehaald voor kankeronderzoek.

Vanuit de gedachte dat de echte Alpe d’HuZes 13,8 km bedraagt werd een knooppunten route van deze afstand bedacht. De route gaat door het Balijbos en het Westerpark bijna geheel over fietspad, via knooppunten, maar is ook uitgepijld en bedraagt dus 13,8 km. Dit rondje mag dus 1 keer gefietst of gelopen worden, maar het mag natuurlijk ook zes keer, zoals vaak bij de echte Alpe d’HuZes gebeurt.

Deelname is € 5,00 per persoon, maar omdat het stilstaan bij dit onderwerp belangrijk is, zijn deze euro’s vrijblijvend.

De start is op 25 september tussen 8.00- 10.00 uur, bij knooppunt 1, nabij Gaasterland 3, in Meerzicht.

Wilt u zich op geven of meer informatie, dan kan dat op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-36249274.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-