NK MK CD sept 2021Het afgelopen weekend zijn bij de atletiekvereniging Ilion de Klaverblad Nationale Kampioenschappen Meerkamp gehouden voor C en D junioren. Veel jonge deelnemers hadden zich aangemeld voor deze belangrijke wedstrijd.

De jaarlijkse wedstrijd die plaatsvond in het weekend van 11 en 12 september, die Illion op verzoek van de ateletiekunie organiseerde, is een grote wedstrijd met veel deelnemers. Naast alle logistiek bracht corona dit jaar wat extra uitdagingen om alles in goede banen te leiden. Ook heeft de club een vrijwel nieuwe Wedstrijd Organisatiecommissie. Beide dagen zijn uitstekend verlopen, zowel in organisatorisch als in sportief opzicht.

Er zijn maar liefst 4 baanrecords gesneuveld dit tijdens de wedstrijden, waarbij die van Julia Dokter de opmerkelijkste was: met een sprong van 1,75 m verbeterde ze het 13 jaar oude record hoogspringrecord van Sietske Lenchant.

Ilion succes op D-spelen

Helaas geen Ilion succes tijdens dit NK, maar wel tijdens de nationale D-spelen die op dezelfde dag werden georganiseerd in Opmeer. Ilion atleet Boris Klaver won het hoogspringen met een persoonlijk record van 1,58 m en Mathieu Afognon (Ilion) werd derde op de 150 m ook met een persoonlijk record.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

 

-advertenties-

-goede doel-