Vier leden van Budoschool Yotosama zijn door de Judo Bond Nederland geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen op het Europees Kampioenschap Jiu-Jitsu Junioren en Aspiranten. Het EK zal plaatsvinden in het Duitse Maintal van 24 tot en met 26 september.

EK selectie YotosamaGwen van Poelgeest (-52 kg), Jaimy Kat (-46 kg) en Lucas Meijer (-81 kg) zullen hun debuut maken op het hoogste Europese platform voor de Aspiranten tot 18 jaar. Kars van den Boogaard zal bij de Junioren -62 kg een gooi doen naar de medailles. Het laatste grote evenement van Kars was nog in november 2019 waar hij het brons pakte op het WK -18 jaar.

Tijdens het District Kampioenschap Judo -18 jaar hebben Gwen van Poelgeest (-52 kg) en Jaimy Kat (-46 kg) zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap dat over twee weken in Den Haag gehouden wordt. Beide sporters wisten zich door middel van het brons een plek bij de laatste vier te verschaffen wat recht geeft op deelname aan het NK. Joël Firing (-66 kg), Milan Hippe (-73 kg), Tim Brabander (-73 kg) en Lucas Meijer (-81 kg) vochten voor wat ze waard waren, maar behaalde het podium helaas niet.

In eerste instantie was het EK geannuleerd vanwege de Covid situatie in Sint-Petersburg.

Foto: EK Selectie Yotosama, Vlnr: Lucas Meijer, Gwen van Poelgeest, Jaimy Kat en Kars van den Boogaard.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-