Voor de vierde keer wordt in Zoetermeer de Sweetlake's Berlok challenge gehouden, een Nachtviswedstrijd tussen 12 internationale teams. Deze 24 uurs vismarathon zal plaatsvinden op 28 en 29 augustus.

vissen aan het Noord AaZoetermeerders Jordie Meijer en Elvis de Graaf organiseren voor de vierde keer een 24 uurs viswedstrijd bij het Noord Aa. De twee visfanaten vormen samen 'team Berlok' en zijn blij dat viswedstrijden weer zijn toegestaan na alle corona toestanden.

Aan deze editie doen 12 teams mee uit verschillende landen. Jordie: "Om het de teams zo prettig mogelijk te maken, hebben wij Happy Moose bereid gevonden om op elk moment voor de deelnemers klaar te staan. Zij zorgen voor koffie en brengen het eten naar de vissers toe."

Vorig jaar heeft het winnende team 265 kilo vis weten te vangen. Het is volgens Jordie harder werken dan de meeste mensen denken. Hij laat weten dat publiek van harte welkom is,  maar geeft hierbij wel de tip nooit te dicht achter de visser te gaan staan omdat zij ruimte nodig hebben om hun lijn uit te gooien. 

Serieuze prijzen

De wedstrijd gaat over 24 uur en zal in de ochtend van 28 augustus beginnen. De visplaatsen worden aan de teams toegewezen via een loting. Er zal worden gevist met 'kisten in het water', wat wil zeggen dat de vissers voor een gedeelte het water in mogen en niet alleen vanaf de kant hoeven te vissen. 

Voor het winnende team ligt een prijs te wachten van 800 euro, een mooi bedrag voor de nummer twee (650 euro) en voor het brons is er een prijs van 550 euro. 

De vis wordt weer terug gezet, zodat de natuur geen schade ondervindt. Ook zijn alle deelnemers zijn verplicht om hun visplek na afloop van de wedstrijd schoon achter te laten. 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!
-advertenties-

-goede doel-