ondertekening YourPro21 22
Afgelopen week werd er een nieuw contract getekend voor de jeugdopleiding van FC Zoetermeer tussen YourPro Voetbalschool en FC Zoetermeer. De Zoetermeerse club vindt het belangrijk om een brede opleiding te hebben: of je nu in team 7 of in team 1 zit, iedereen verdient een goede opleiding.

Vorig jaar is FC Zoetermeer al gestart met de opleidingsvorm waarin de jongste jeugd op twee dagen wordt getraind middels een voetbalschool en gelijktijdig het concept 'Train de Trainer' wordt uitgevoerd. YourPro Voetbalschool is het vervolg hierop en gaat komend seizoen op maandag, woensdag en vrijdag de techniektrainingen verzorgen voor de JO08-09-10 teams. Wat nieuw is, is dat ook de meidenteams tot en met de MO10 deze techniektraining gaan krijgen.
Peter Nauman (VZ): “Het breed opleiden blijft onze prioriteit hebben de komende jaren en dit gaan we doen in samenwerking met YourPro Voetbalschool. Ruim 5 maanden lang hebben jeugdleden van FC Zoetermeer in weekenden tryout-trainingen gevolgd bij deze voetbalschool en de commissie Voetbalzaken heeft na evaluatie met de spelers, intern en met YourPro Voetbalschool geconcludeerd dat de wijze van trainen exact aansluit bij onze visie van opleiden."

Vanaf de start van het seizoen, maandag 6 september, zal gedurende 12 weken lang aan bovengenoemde leeftijdscategorieën 12 keer training worden gegeven en na de winterstop nogmaals 12 weken. De trainers van alle teams assisteren de voetbalschool bij deze trainingen.

Voordeel van deze samenwerking is dat alle spelers 1x per week dezelfde oefenstof krijgen en dat tegelijkertijd ook alle trainers veel kennis opdoen tijdens het assisteren bij deze trainingen. Deze kennis kunnen zij vervolgens gebruiken tijdens hun eigen training. Spelers in een lager team krijgen zo dus net zoveel kans om zich goed te ontwikkelen als spelers in het eerste team.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-