Verkenners bij Oorlogsmuseum OverloonVoor de scouts van Scoutinggroep John McCormick (JMC) begint de vakantie met het hoogtepunt van het jaar: het jaarlijkse zomerkamp. Samen met leeftijdsgenoten een week weg van huis, uitgedaagd worden om grenzen te verleggen en talenten te ontdekken.

Een groepje welpen start aan de hikeTijdens kampen zijn kinderen niet alleen fysiek bezig, maar ontwikkelen ze ook vaardigheden zoals verantwoordelijkheid nemen, uitdagingen overwinnen en samenwerken met kinderen van verschillende achtergronden. Het is vaak een boost voor hun zelfstandigheid, zelfredzaamheid en ontwikkeling.

Het afgelopen jaar was door de coronacrisis voor elk kind en iedere jongere intens. In de zomervakantie is het daarom belangrijker dan ooit om – even los van het gezin - met leeftijdsgenoten actief te zijn en avonturen te beleven. Binnen het kampprotocol dat Scouting Nederland samen met haar partners heeft opgesteld, kan dat op een veilige manier.

Bij Scouting JMC vormen de welpen van de Sioniehorde (meisjes van 7 tot 11 jaar) samen met de welpen van de Dewanihorde (jongens van 7 tot 11 jaar) een kampbubbel. Met de nodige aanpassingen verblijven ze dit jaar in het clubgebouw van een andere scoutinggroep in Diepenveen. Ze beleven allerlei spannende avonturen tijdens het Donald Duck kamp waarbij een geluksdubbeltje steeds verdwijnt door onder andere Zwarte Magica en de Zware Jongens. In de zoektocht maken ze gebruik van de beveiligingscamera, maar ook gaan ze boogschieten, lopen een hike, spelen levend stratego, gaan koken en kanoën.

De gidsen (meisjes van 11 tot 15 jaar) kamperen op Scout centrum Buitenzorg in Baarn en hebben een ‘Wie is de mol’ kamp. Elke dag wordt er een nieuwe mol uitgekozen en worden er verschillende spellen gespeeld zoals Mastermind waarin de mol kan saboteren. Ook lopen ze een tweedaagse hike en krijgen ze een BBQ cursus.

De verkenners (jongens van 11 tot 15 jaar) verblijven van 17 t/m 24 juli op Scouting labelterrein Herrendal in Mook. Het kampthema is Among Us. Zij gaan onder andere boogschieten, lasergamen, zwemmen, naar het Oorlogsmuseum in Overloon en natuurlijk lopen ze de tweedaagse hike en hebben een dropping.

De vrijbuiters (jongens en meisjes van 12 t/m 21 jaar met leer-, aandachts- en contactproblemen) hebben een terrein gevonden bij het Hunehuis van Nivon in Darp. Het kampthema is Tidenka naar het verhaal van het hunebedden meisje. Tijdens de week gaan ze onder andere naar het Oer museum, lopen een mooie hike door hei en bos en langs hunebedden, gaan zwemmen en mountainbiken of naar een dierenpark.

Dit kamp had niet kunnen plaatsvinden zonder sponsors, de go fund actie die Eric van der Niet had uitgezet, Aannemersbedrijf A.J. Groen, Buurtzorg Zoetermeer en Dennis Bosman.

De explorers (jongens en meisjes van 15 tot 18 jaar) hebben besloten om dit jaar met alle corona maatregelen niet op kamp te gaan. Wel willen ze later in het jaar nog op pad.

Bevers tijdens Dino weekendDe bevers (jongens en meisjes van 5 tot 7 jaar) hielden eerder een Dino weekend. Van 26 op 27 juni verbleven zij in clubhuis De Chute. Daar kwam een onderzoeker langs die met een tijdmachine naar de Dino tijd was gereisd en per ongeluk een Dino had meegenomen. De bevers vonden een pootafdruk en later ook een echte Dino. Naast het maken van Dino skeletten van macaroni, het bakken van koekjes en het eten van groene Dino pannenkoeken maakten ze ook kennis met twee soorten slangen, een mini landschildpad, een baardagaam en een Afrikaanse egel tijdens de reptielen workshop.

Na het zomerkamp hebben de jeugdleden een aantal weken vakantie. Op 4 september vindt vervolgens het jaarlijkse overvliegfeest plaats waarbij de oudste leden over gaan naar de volgende speltak (leeftijdsgroep). Door het overvliegen komen er bij een aantal speltakken weer plekken vrij voor nieuwe leden en leiding.

Ga voor informatie over Scouting JMC naar de website: www.johnmccormick.nl. Ook hebben de speltakken een eigen facebookpagina waar de nodige belevenissen te volgen zijn tijdens de verschillende zomerkampen.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-