Anouchka 1In het weekend van 10 en 11 juli heeft de 16-jarige Zoetermeerse trampolinespringster Anouchka van Haaren, uitkomend voor Pro Patria Zoetermeer, zich gekwalificeerd voor de World Age Group Competition, het jeugd-WK voor trampolinespringen. Dit WK zal gehouden worden in Azerbeidzjan in november 2021.

De weg ernaar toe was grillig, vol met blessureleed door zowel een geplande operatie als een groeispurt en het gedwongen tijdelijk stoppen van de sport door de twee lockdowns in 2020 en 2021. Coach Marguerita La Vos: “Een nare val op de trampoline twee weken geleden voor de selectietraining en kwalificatie bracht ook enig roet in het eten, waardoor we vanuit het oogpunt van veiligheid hebben besloten Anouchka een oefening te laten springen met een lagere moeilijkheidsgraad. Dit bracht haar op een puntentotaal van 86.050 en uiteindelijk de derde plaats tijdens de kwalificatie.”

In de trainingen die bij Flik-Flak Den Bosch plaatsvonden kon Anouchka wel laten zien dat ze de moeilijkere sprongen beheerste door de sprongen los uit voeren, maar nog niet vaardig genoeg om in haar tweede oefening uit te voeren.

 Anouchka 2

 

Gymnastiekbond KNGU heeft in 2019 besloten de sport trampolinespringen niet meer aan te wijzen als zijnde topsport en zullen de sporters zelf de reis naar dit mondiale toernooi moeten bekostigen. In de aanloop naar het jeugd-WK zullen er diverse activiteiten worden georganiseerd, zodat Anouchka geld kan ophalen om dit avontuur uit te kunnen voeren.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-