BijscholingRuim 40 trainers van Pro Patria schreven zich in om na maanden eindelijk weer een fysieke bijscholing bij te kunnen wonen. Voor de trainers niveau 3 en 4 werden zaterdag 19 juni drie verschillende sessies gehouden, waarvan twee technische turnsessies.

Voorzitter Arie de Korte kijkt terug op een succesvolle dag: “Na maanden alleen online bezig te zijn geweest, is het fijn om weer een fysieke bijscholing te kunnen houden. Met Gymworld hebben we een ideale accommodatie voor bijscholingen.”


Bedenker & ontwikkelaar van het Kleuren Turnen Nathalie van den Beemt gaf een niveau 3 training waarbij de nadruk lag op de thema’s balans en steunen, terwijl de sessie van Vincent Vermeulen in een niveau 4 sessie zijn visie gaf op het opleiden van basis en gevorderde acrobatiek. Hiervoor werd hij bijgestaan door een aantal turnsters.


“Behalve technische sessies over turnen hebben we dit keer ook bijscholing gegeven over blessures”, ligt De Korte toe. “Sportfysiotherapeut Barry Faas is ruim 12 jaar verbonden aan de topsportopleiding van Pro Patria en in die hoedanigheid heeft hij de deelnemers meegenomen hoe blessures in de gymsport voorkomen en verholpen konden worden.”


Op 10 en 11 juli hebben de juryleden van trampolinespringen en dubbel-mini-trampoline de mogelijkheid hun kennis op te frissen tijden de WAGC-/WK-kwalificatiewedstrijden in Den Bosch. Trampolinespringster Anouschka van Haaren komt hier namens Pro Patria in actie.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-