De Special Olympics 2021 in Den Haag, hét grote evenement voor sporters met een verstandelijke beperking, vindt dit jaar in aangepaste vorm plaats. In totaal zouden er enkele duizenden sporters meedoen in ongeveer 20 takken van sport. Ook Zoetermeerse sporters keken uit naar het evenement.

Dit jaar vindt het evenement online plaats en zijn er workshops en activiteiten voor de sporters. Veel activiteiten zijn ook online te vinden, zodat er sporters uit heel Nederland, in eigen woonplaats, actief kunnen zijn. Vrijdag 11 juni is de digitale openingsceremonie, waarna er veel online activiteiten aangeboden worden in het weekend van 12 en 13 juni.


G-hockey

VID 20210421 184326734Het G-hockey team van Mixed Hockey Zoetermeer keek al lang uit naar de Special Olympics, die dit jaar (eigenlijk vorig jaar al) in Den Haag zouden worden gehouden. Het hockeytoernooi gaat nu niet door, maar wel kunnen zij meedoen met een speciale activiteit op de velden van de Special Olympics. Met 7 á 8 teams wordt getraind, ieder team op zijn eigen veld maar toch samen. De spelers van MHZ zijn blij dat er toch nog iets georganiseerd wordt als afsluiting van het rare corona seizoen, maar kijken ook al uit naar de Special Olympics van volgend jaar, als er hopelijk weer wel samen wedstrijden mogen spelen.

 

Inline skaten

 197411811 6115895195091044 1573171553034399190 nLaura van der Kooij, die 2 jaar geleden nog goud haalde met inline skaten, kan ook dit jaar weer niet in actie komen op de Special Olympics. Wedstrijden zijn helaas niet toegestaan, maar Laura gaat wel een clinic krijgen van een bekende skater. Ook zullen de skaters gezamenlijk wat trainingen volgen.
Laura van der Kooij is 21 jaar en sport bij YVZ IJsvereniging Zoetermeer. Ze is de enige met syndroom van down binnen de vereniging en traint gewoon met de groep mee. Laura heeft wel een favoriete assistent binnen die club die haar een handje helpt.
Laura keek erg uit naar de Special Olympics, door eerdere special olympic events heeft zij diverse vrienden gemaakt met andere clubleden door heel Nederland heen.


Tentoonstelling Special Olympics

fototentoonstelling specialDe fototentoonstelling bij Sportcampus Zuiderpark is tot en met zondag 13 juni voor iedereen gratis toegankelijk. Het is een fototentoonstelling over de Special Olympics Nationale Spelen die van 11 t/m 13 juni in Den Haag plaatsvinden. De tentoonstelling vertelt het verhaal, de geschiedenis en de filosofie van de Special Olympics, Special Olympics Nederland en Nationale Spelen in Den Haag en zet daarmee sporters met een verstandelijke beperking in de spotlights.

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-