zwemactiviteit zwembad de veur 4Het ochtendzwemmen komt te vervallen, omdat dit niet rendabel is. Volgens aanbieder Zweminstituut/ Swim en Smile zijn doelgroepactiviteiten zoals het ochtendzwemmen niet kostendekkend meer sinds de bezuinigingen op de Zoetermeerpas.

Door het ochtendzwemmen te schrappen, kunnen wel de doelgroepactiviteiten zoals het banenzwemmen in de middag en avond behouden blijven. De doelgroepactiviteiten waren al langer niet winstgevend, deze moesten gecompenseerd worden door inkomsten vanuit andere activiteiten. Door het wegvallen van de inkomsten uit de Zoetermeerpas werden de tekorten extra duidelijk. Mede hierdoor kon Zweminstituut de exploitatie van het zwemmen niet meer rond krijgen.

In de nieuwe programmering zijn zoveel mogelijk doelgroepactiviteiten behouden, maar deze worden wel minder vaak aangeboden. Het ochtendzwemmen en besloten vrouwen zwemmen zijn komen te vervallen, de andere activiteiten zoals banenzwemmen, ouder-kindzwemmen, aquavitaal en bootcamp staan wel op het programma.

Het college stelde vorig jaar zomer € 30.000 beschikbaar gesteld om de activiteiten tot eind 2020 mogelijk te maken in de zwembaden de Veur en de Driesprong. 

Natuurlijk zijn de zwembaden op dit moment nog steeds gesloten vanwege de coronamaatregelen.

 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-