DSC 9061De stijldans cursisten van Jessica Dansen waren toe aan hun examen. Dit is elke cursus een moment waar de deelnemers reikhalzend naar uit zien, maar met de hele groep samen in de grote danszaal was nu niet mogelijk. Online afdansen kon echter ook prima volgens Jessica.

Alle cursisten kregen een link toegestuurd om in te loggen op de online vergadering, deze link mocht ook gedeeld worden met familie en vrienden. Bij de deelnemers thuis werden kamers flink verbouwd om een zo groot mogelijke dansvloer te krijgen en zondagmiddag om 15 uur was iedereen er klaar voor. Jessica: “Het is juist belangrijk om iets leuks te doen in deze tijd, we waren dan ook blij dat we onze cursisten deze mogelijkheid konden bieden om hun diploma te halen. De sfeer is wel echt anders in de zaal versus thuis. Maar elk gezellig moment (ondanks dat dit minder sfeer heeft) moeten we aangrijpen in deze tijd.”

 

Rekening houden met ruimte

De gemiddelde huiskamer is wel krapper dan de dansstudio, maar dit was geen groot probleem voor de deelnemers. De jury hield er vanzelfsprekend rekening mee dat bij grotere dansfiguren soms een paar stappen opzij gezet moesten worden om het figuur in de ruimte te laten passen. “Maar het is meteen een goede oefening voor een drukke feestavond”, vertelt Jessica, “Dan is er ook niet altijd heel veel ruimte per paar en moet je ook in een wat krappere ruimte per persoon dansen.”
Sommige cursisten konden door de lockdown niet met hun partner dansen en voerden de verschillende dansfiguren solo uit. Jessica: “Wij vonden dat heel knap gedaan. Vooral voor de dames! Bij dansen moet de heer de figuren aangeven en soms ook de dame rond draaien, om dat dan helemaal alleen te doen is erg knap!”

 DSC 9054  IMG 20210131 WA0017

Best wel spannend!

De spanning onder de cursisten was er in ieder geval niet minder op. Bij het bekend maken van de cijfers aan het eind van het examen (alle cursisten waren geslaagd!) bekenden een aantal cursisten toch wel zenuwachtig te zijn geweest. “Het was best wel spannend! De eerste dans ging ook niet helemaal lekker.. maar daarna kwamen we beter in het ritme en ging het eigenlijk steeds beter!”, aldus één van de cursisten.

De cursisten vonden het erg leuk dat familie en vrienden gemakkelijk mee konden kijken. Ook de dansen van de andere deelnemers werden met veel aandacht gevolgd. "Wij doen zelf de eerste cursus, maar er deden ook dansers mee van de topklasse. Dan kan je zien wat zij allemaal voor mooie figuren kunnen, dat was erg leuk!"

 

Dansles online

In de lockdown geeft Jessica Dansen ook online dansles, met van te voren opgenomen instructie en dansfilms. Jessica: “We begeleiden de leerlingen door de muziek en films heen. Het voordeel van online dansen is dat je wat langer bij een stuk kan blijven hangen om deze extra te oefenen.”
Ook kunnen de leerlingen tijdens de danslessen vragen stellen of even live komen om de danspassen te checken. “Na de 1e lockdown viel het me erg mee hoe goed de leerlingen het hebben opgepakt.”

 

Zelf online sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en het overzicht met alle aanbieders die online les of buitentraining geven..

-advertenties-

-goede doel-