Hammerheads logoDe club Zoetermeer Hammerheads biedt plaats aan basketbalspelers die de sport op een zo hoog mogelijk niveau willen spelen. De nieuw opgerichte basketbalvereniging duikt hiermee in het gat tussen breedte- en topsport in Zoetermeer en omstreken. Nu vertrekt basketbaltalent nog naar clubs buiten de stad.

Oprichters Marnix Wolters, Thijmen Verveld en Ronald Lorié hebben een duidelijk doel voor ogen: een brug slaan tussen verenigingen die basketbal als breedtesport aanbieden en topclubs die op het hoogste niveau uitkomen. Samenwerking met de diverse clubs is voor hen hierbij van groot belang. De brug werkt in twee richtingen; topsporters die door willen stromen naar een hoger niveau en topsporters die af willen bouwen maar nog niet toe zijn aan spelen bij een breedtesportvereniging.

De drie bestuursleden zijn geen onbekenden in de basketbalwereld. De eerste gesprekken met trainers zijn al in volle gang en unieke trainingsconcepten zijn ontwikkeld. Trainingslocaties zijn nog niet vastgelegd; een eigen locatie is nog een uitdaging maar het bestuur is in overleg met de gemeente over diverse opties.

De vereniging is recentelijk aangesloten bij de NBB, de Nederlandse Basketbalbond. De intentie is om deel te nemen aan speelseizoen 2021/2022. Tenzij corona roet in het eten gooit, gaan de Zoetermeer Hammerheads in september van start.

Zoetermeer Hammerheads

-advertenties-

-goede doel-