kika1André de Knegt zet zich in voor Kika door een Halve Marathon af te leggen in zijn rolstoel. André wilde een positief doel voor ogen hebben in deze coronatijd en koos voor een actie voor Kika.


André: “Ik zit nu 30 jaar in een rolstoel en wil hier iets goeds mee doen.” Andre de Knegt is sportief en actief met tafeltennis, maar lange afstanden met de rolstoel heeft hij nog niet gereden. Hij is dan ook hard aan het trainen om eelt en conditie op te bouwen. André: “Ik ben sinds half december aan het trainen, maar vanwege blaren op mijn handen moet ik het goed opbouwen en eelt kweken. De langste afstand wat ik nu heb gedaan is 15 kilometer, het zwaarste is toch wel je schouders/armen en nu nog mijn vingers, maar conditie is nog goed te doen.”
Half mei gaat André de halve marathon rijden, in een al uitgezet parcours door het Bentwoud. Hij zal de 21.1 km in één keer afleggen en verwacht hier zo’n 2,5 uur voor nodig te hebben. Op Actie voor Kika.nl heeft hij alvast een sponsorpagina aangemaakt voor zijn actie: www.actievoorkika.nl/rolstoel-halve-marathon

kika2

-advertenties-

-goede doel-