pantersu8
IJshockey - Het jongste team van de Zoetermeer Panters is blij weer op het ijs te staan en mee te doen in de U8 competitie. IJshockey begint vanaf een leeftijd van ongeveer 4-16 jaar. De eerste stap is meedoen bij de Zoetermeer Panters ijshockey school.

Daar beginnen de kinderen met het leren van schaatsen, en het omgaan met een stick en puck. Vanuit de ijshockeyschool stromen de spelers door naar jeugdteam (U-team) ingedeeld op leeftijd. Tot en met de leeftijd van acht jaar stroom je in bij de Panters U8.

Afgelopen weekend ging de competitie weer van start onder de leiding van de twee coaches, Gijs Aanen en Janick Nijenhuis. Vier wedstrijden van 15 minuten stonden op het programma, en wel tegen een goed gevormd team van de Amsterdam Tigers U8.

De meer ervaren spelers Babette van Wijk, Jens van Sittert, Lukas Ridder, Stef Aanen en Sven Nijenhuis lieten hun ervaring, als derde jaars U8, zien op het ijs. Hard schaatsen, samenspelen, doelpunten scoren en plezier maken, het was een genot voor spelers en de coaches om naar te kijken. Een spannende eerste competitiewedstrijd was het ook zeker voor Jette Aanen, Liam Deen, Siem Nijenhuis en Tyler Dek. Deze spelers zijn doorgestroomd vanuit een succesvol jaar bij de ijshockeyschool naar de U8, en lieten nu hun geleerde vaardigheden terugkomen in het ijs.

De Zoetermeer Panters trainen 2x per week op de ijsbaan in het Silverdome aan de van der Hagenstraat 20 te Zoetermeer. Op maandag van 18.00 tot 19.00 uur en op donderdag van 17.00 tot 18.00 uur. Wedstrijden worden gespeeld in het weekend. Kom je een keer een proefles mee doen? Stuur dan snel een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer info vind u op de website www.panters.net 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-