AOMA esportsE-sport (Engels: esports) betekent electronic sport en heeft betrekking op het spelen van computergames in wedstrijdverband. Dit wordt al langer gedaan in de vorm van multiplayer online games maar bij esports draait het om spelen in teamverband en deelname aan verschillende toernooien.

AOMA esports is een in februari opgericht Zoetermeers bedrijf dat zich toelegt op esports. Zij bieden op een veilige manier spelen in teamverband aan. Het professionele team van AOMA speelt wedstrijden wereldwijd op topniveau. Daarnaast bieden ze coaching en training. Elke zondag tussen 12.00 en 13.00 uur kan er in een Fortnite class gezamenlijk gespeeld worden. Ook is er een mogelijkheid om aan te sluiten bij AOMA’s esports team. AOMA bevindt zich aan de Wiltonstraat 11, in het pand van Kick'n Studios.

In Nederland is de sport nog niet officieel erkend door de NOC*NSF, maar in andere landen zoals onder andere Zuid-Korea wordt esports op professioneel niveau beoefend. Wereldwijd worden verschillende toernooien georganiseerd en is prijzengeld te winnen. Professionele esports teams worden gesponsord door bijvoorbeeld fabrikanten in computer hardware en software en door energy drink producenten.

 

-advertenties-

-goede doel-