svphoenixKorfbal - Afgelopen zaterdag speelde Phoenix tegen koploper ZKV. Phoenix begon de wedstrijd erg goed. Afspraken werden zeer goed uitgevoerd waardoor er na 16 minuten 7-2 op het scorebord stond door goals van o.a. Steef, Bart en Mike (2) en Jill.

Hierna werd het een wedstrijd waarbij er veel en tactisch gewisseld werd aan beide kanten en, aan het eind van het verhaal, ZKV eerder door de 8 wissels heen was dan Phoenix. Dit was een voordeel voor de thuisspelende ploeg. Verdedigend zat het goed in elkaar en de dames van Phoenix hebben in feite de basis gelegd voor de eindoverwinning. In de eerste helft was er werkelijk geen moment dat ZKV in de wedstrijd kwam. Simpelweg omdat Phoenix via Tjalle en Bart (2x) en Mike heel relaxed uitliep naar een 12-6 ruststand.

Wedstrijd gespeeld zou je zeggen. Niets was minder waar want ZKV begon de tweede helft met een nieuwe heer. Hand over hand vocht ZKV zich terug naar 4 punten verschil (13-9, 14-10 en 16-12). Drie minuten voor het eind stond Phoenix er vijf voor en was het overduidelijk dat ZKV er niet meer in geloofde. Tjalle’s 4e viel 3 minuten voor het einde en toen stond er 18-13 op het scorebord.

ZKV ging er niet echt meer voor met verdedigen, maar Phoenix speelde naar de rebounder lange aanvallen met wel 2 a 3 keer schieten per aanval. Bij 18-15 en nog een minuut te gaan vragen zowel de coach van ZKV als Rob Siemer van Phoenix om maar af te fluiten. Helaas dacht de scheidsrechter hier anders over, floot voor spelbederf en trok een gele kaart voor de aanvoerder van Phoenix. Phoenix wint volkomen terecht de wedstrijd maar de gele kaart geeft toch een domper op de feestvreugde.