de hardloopwedstrijd van Klaverblad bij IlionDe organisatie van de Klaverbladloop heeft besloten dit jaar geen Klaverbladloop te organiseren. Het is door de coronamaatregelen niet mogelijk de loop, door velen de gezelligste van de regio genoemd, veilig en goed te laten verlopen.


In de afgelopen 44 jaar heeft de Klaverbladloop (voorheen Dotterbloemloop) een reputatie opgebouwd de gezelligste loop van de regio te zijn. Door de vele deelnemers, vorig jaar bijna 1300, wordt de loop ook beschouwd als een van de best georganiseerde loopevenementen van de regio. De organisatie loopt als een geoliede machine doordat vele tientallen vrijwilligers al jaren meedraaien en precies weten wat er moet gebeuren.
Volgens het coronaprotocol van de atletiekunie moet iedereen 1,5 meter afstand houden, mag er geen publiek en geen prijsuitreiking zijn. Er zouden slechts 30 mensen in de kantine kunnen plaatsnemen. Ad Klok, Coördinator Klaverbladloop: “Er zijn verschillende alternatieve scenario’s besproken, maar telkens weer kwamen we tot dezelfde conclusie: het wordt geen Klaverbladloop zoals we dat willen. Het afbreukrisico is te groot.”
De datum voor de Klaverbladloop volgend jaar is wel vastgelegd: 14 november 2021. De vereniging maakt zich op daar dan iets heel speciaals van te maken.
Bijschrift bij foto : pacers maken zich gereed voor de Klaverbladloop (foto archief Ilion)

-advertenties-

-goede doel-