mmstraatvoetbalM/M Straatvoetbal is Zoetermeers nieuwste voetbalclub, die vanaf zondag 6 september de Zoetermeerse jeugd gaat leren straatvoetballen. Op het Zanzibarplein in Oosterheem wordt elke zondag les gegeven in de fijne kneepjes van het straatvoetbal.

Begeleider Matthijs de Ruiter: “Ik heb in mijn jeugd bij sv DSO en FC Zoetermeer gevoetbald. Sinds 2019 zette ik hobbymatig straatvoetbal uit in de wijk Oosterheem te Zoetermeer. Omdat ik afgelopen jaren bij verschillende straatvoetbal evenementen aanwezig ben geweest is mijn liefde voor het straatvoetbal enorm gegroeid.”


Veel bekende voetballers zijn in hun jeugd begonnen als straatvoetballertje. Op de straat leer je voetballen in de kleine ruimtes en ben je vrij om je trucjes uit te oefenen. Voetballers zoals Christiano Ronaldo, Van Persie, Ronaldinho en Ibrahimovic zijn allemaal begonnen op de straten in hun wijk.


Kinderen moeten wel enige voetbalervaring hebben voor ze beginnen met het straatvoetbal op straat, veld en/of in zaal. Matthijs: “Wij gaan ze het niet leren, wij willen hen helpen te verbeteren.” Naast het doel om zichzelf te ontwikkelen als voetballer zijn plezier en enthousiasme in het spelen van straatvoetbal belangrijk.

-advertenties-

-goede doel-