WhatsApp Image 2020 07 27 at 16.32.48 copyHet 17-jarige Zoetermeerse voetbaltalent Angel Pronk start vanaf het nieuwe voetbalseizoen in september met haar eigen voetbalschool. Na het behalen van haar middelbareschooldiploma kon ze kiezen, naar de politieacademie of haar droom achterna gaan. Ze koos voor haar droom en richtte voetbalschool AP academy op.

Afgelopen periode was ze nog druk met trainingen geven tijdens het voetbalkamp van Fc Zoetermeer. Over 2 weken begint ze zelf weer met trainen en de voorbereidingen van het nieuwe seizoen met AP academy.

AP academy start met training geven op de woensdag bij voetbalclub ASW in Waddinxveen, waarvan zij het terrein mag gebruiken. Voor een trainingsmoment op de zondag is ze nog in overleg met een andere club. AP academy richt zich met name op meisjes van 8 t/m 14 jaar, daar is vanuit de voetbalwereld veel vraag naar. Angel: ”Ik ben momenteel o.a. in overleg met Fc Zoetermeer, Ado Den Haag en DSVP in Pijnacker om ook trainingen voor hun dames voetbalteams te verzorgen. Bij AZ start ik per 1 september met het geven van trainingen. De interesse en steun van deze clubs is groot. Ik zal mij vooral richten op het aanleren van technieken”. Veel clubs zien een vrouwelijke trainster, voor hun damesteam ook als een meerwaarde, daarin ziet Angel ook haar kracht.

Angel heeft ruim 3 jaar ervaring in het geven van trainingen, dit vaak onder haar eigen trainer. Schermafbeelding 2020 07 27 om 16.43.13Binnenkort start ze officieel met de KNVB cursus tot trainer. Door haar opgebouwde ervaring mag ze wel al beginnen als trainer. Ook wordt ze door andere trainers gevraagd mee te helpen bij hun club. “Ik ben er nu klaar voor om het helemaal zelf te gaan doen,” zegt ze vastbesloten. Buiten de AP academy is ze ook door andere clubs in te huren als trainster.

Veel clubs zien potentie in haar aanpak en manier van trainen. Voor Angel staat voetballen gelijk aan plezier hebben. AP academy is een team dat elkaar motiveert en stimuleert om het allerbeste voetbal te spelen. De trainingen richten zich voornamelijk op wedstrijdtechnieken en het verbeteren daarvan. 

Angel is begonnen met voetbal toen ze 4 jaar oud was, eerst in Zoetermeer, maar inmiddels voetbalt ze op mid-mid positie in de topklasse bij haar huidige club in Pijnacker. Buiten de trainingen die ze geeft, traint ze zelf ook nog 4-5 keer per week bij verschillende clubs. Profvoetballer worden is een ambitie, Daniëlle van der Donk haar grote voorbeeld in het vrouwenvoetbal. “Ik heb nog nooit een andere sport of hobby geprobeerd, voetbal is mijn wereld”, zegt Angel vastberaden.

Schermafbeelding 2020 07 27 om 16.46.47 copy copyInmiddels worden de tenues bedrukt en zijn de inschrijfformulieren klaar. De kosten voor de trainingen bedragen 60,- per maand inclusief tenue, een losse training kost 15,-. Voor meer informatie kan men een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

-advertenties-

-goede doel-