Mitch en Raf liggend

Raf en Mitch op het Summercamp

Afgelopen week, 20 tot en met 24 juli, vond het SummerCamp van Sint Jago Voetbalacademy plaats bij FC Zoetermeer. 55 kinderen in de leeftijd van 5 t/m 13 jaar hadden zich opgegeven voor vijf dagen voetbalpret en summerfun op het mooie sportpark van FC Zoetermeer.

Raffaelito Sint Jago, eigenaar van de Zoetermeerse voetbalschool Sint Jago Voetbalacademy, oud speler van FC Zoetermeer en trainer bij Sparta Jeugd, komt met een brede glimlach de kantine van FC Zoetermeer binnenlopen nadat hij een groepje enthousiaste voetballertjes een laatste beker limonade heeft ingeschonken. “Ja, nu heb ik wel even tijd voor een interviewtje” grapt hij. Er lopen vrolijke kinderen, begeleiders en twee pedagogisch medewerksters rond, er worden foto’s gemaakt en één van de jongste deelnemertjes roept dat hij moet plassen. Maar ondanks alle drukte is het duidelijk dat Raf en zijn team het overzicht hebben. Kortom, een goed geoliede machine.

Raf vertelt dat dit de eerste keer is dat hij vanuit zijn Voetbalacademy een SummerCamp organiseert. Hij heeft bij HVV als medeorganisator in het verleden veel ervaring opgedaan met dit soort SummerCamps maar miste het in Zoetermeer. “Door de coronatijd blijven veel Nederlanders thuis deze zomer, en dan is het fijn voor kinderen om een paar dagen lekker bezig te zijn met sport, spel en in contact te zijn met andere kinderen. Ook voor ouders is zo’n 5-daags SummerCamp een fijne onderbreking van de afgelopen periode”, aldus Raf.

Maar wat houdt zo’n week nou precies in? Alle 55 kinderen zijn bij voorinschrijving op leeftijd ingedeeld en elke ochtend start met een voetbal gerelateerde training. Per leeftijdscategorie zijn vaste trainers.
“De jongste jeugd (6-7 jr.) wordt begeleid door drie dames; Dimara, speelster bij Feyenoord, Jackie van Sparta Vrouwen 1 en Angel, spelend bij DSVP. Rajiv, speler bij ADO, traint de onder- 8 spelers en Lando en Ted, beide spelers van een selectie-elftal bij FC Zoetermeer gaan met de onder-10 kinderen aan de slag. De groep spelers onder 11 jaar wordt begeleid door Jelmer van FC Zoetermeer en Bjorn, spelend bij Alphense Boys. Ismael en Atilla Aggerman, profspeler van ADO, trainen de onder 12-jarigen en Jordy van Sint Jago Voetbalacademy begeleid de oudste groep spelers”. Raffaelito is zichtbaar trots als hij zijn staf voorstelt.

“Na het ochtendprogramma starten we op speelse wijze een transfermarkt waarbij de spelertjes als het ware door grote clubs ‘gekocht’ worden. Op deze wijze mixen de leeftijdscategorieën en zien de teams er in de middag anders uit. Dan spelen we toernooitjes en oefenen spelvormen (ook zonder bal) waarbij het thema ‘kijkgedrag’ centraal staat, We zijn een middag het park ingegaan om te klimmen en klauteren, donderdag hadden we een waanzinnige waterpretdag met springkussens, glijbanen en waterschietschijven en op vrijdag gaven Sharif en Anas el Jackson, twee bekende straatvoetballers, een spectaculaire pannashow. De week werd afgesloten met de prijsuitreiking van het slottoernooi”, aldus Raf.
Alle deelnemers hebben een mooi Sint Jago Voetbalacademy T-shirt gekregen en gaan met een leuke goodybag naar huis.

Mitch Weber, 8 jaar en speler van de JO10 selectie van FC Zoetermeer straalt van oor tot oor wanneer hij vertelt over zijn week: ”Ik mocht van mama op SummerCamp en bijna mijn hele team doet mee. Het allerleukste is het spelen van de toernooitjes. Volgend jaar wil ik weer!” Eigenaar Raffaelito vult nog aan: ”Ouders hadden geen idee wat zo’n week precies inhoudt, maar na de eerste dag hoorde ik al zulke mooie reacties van ouders terug over hun kroost vol enthousiaste verhalen. Daar doe ik het voor. En niet onbelangrijk, de faciliteiten hier bij FC Zoetermeer zijn fantastisch. Het heeft de kids en mijn team aan niets ontbroken. Of het nou om goed verzorgde lunches voor de kinderen ging of het gebruik van materialen op en rond de velden, alles verliep vlekkeloos. Dank aan het kantineteam en alle vrijwilligers die dit bij FC Zoetermeer mogelijk hebben gemaakt!”

Is er dan helemaal geen kritische noot? Jazeker.
Kleine Mitch weet het wel: “Volgend jaar wil ik ook nog blijven slapen, dan is het helemaal superleuk!”

 

-advertenties-

-goede doel-