Sarina Wiegman 1Bondscoach Sarina Wiegman verraste Fc Zoetermeer tijdens een online bijeenkomst met andere voetbalclubs met een driejarig sponsorcontract van ING. Fc Zoetermeer krijgt dit contract, omdat zij een plan heeft ingediend om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen binnen hun vereniging.

Op basis van dit voorstel is Fc Zoetermeer door de jury geselecteerd als één van de 60 clubs waar ING een sponsorcontract mee aangaat. ING en de KNVB willen zo samen met de clubs het meiden- en vrouwenvoetbal verder professionaliseren en ontwikkelen.
Voorzitter voetbalclub FC Zoetermeer, Frank Krooder; “Een geweldige en sympathieke manier om te horen dat de pitch van FC Zoetermeer is gewaardeerd en dat we de samenwerking met ING aan kunnen gaan. Met het sponsorgeld gaan wij een campagne inrichten om meer meiden en vrouwen enthousiast te maken om te komen voetballen bij onze mooie club. Zo gaan we wekelijks open trainingen aanbieden en open dagen en clinics inrichten. We willen ook meer vrouwelijke trainers en bestuurders aantrekken wat een enorme bijdrage levert aan de ontwikkeling van het meiden- en vrouwenvoetbal”. Sarina Wiegman: “Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen paar jaar al enorme stappen gemaakt. Dat is geweldig om van dichtbij te zien en te ervaren. Maar, en dat kan ik niet vaak genoeg zeggen, we zijn er nog niet. Ik ben trots te zien dat er zoveel clubs de inspiratie en motivatie hebben om het meiden- en vrouwenvoetbal verder te ontwikkelen. Zo kunnen we met elkaar grote stappen maken”.

Het moet ‘normaal’ worden om bij voetbal ook meteen te denken en te praten over meiden- en vrouwenvoetbal. De gezamenlijke ambitie is van de KNVB en ING is dan ook om het meiden- en vrouwenvoetbal nóg meer te integreren in de voetbalwereld. Jacob de Boer, voorzitter, is trots: “In het kader van Samen Sterk is in teamverband een mooie prestatie gerealiseerd. Het plan van FC Zoetermeer dat door Kathy Aerts in samenwerking met René Voortman is geschreven was dusdanig goed dat de ING/KNVB hiervoor in totaal voor drie seizoenen 12.000 euro ter beschikking heeft gesteld. Het bestuur van FC Zoetermeer is trots op mensen als Kathy en René die de groei en verdere ontwikkeling van de vereniging mogelijk maken”.

-advertenties-

-goede doel-