DSCF5406Het kanoseizoen is dit jaar 2 maanden later dan gepland gestart als gevolg van de corona-maatregelen. Met inachtneming voor de nieuwe RIVM richtlijnen opent de ZKV de Sprinters de deuren voor nieuwe leden en worden er weer activiteiten georganiseerd.


Kanovaren is een contactloze sport en dat doe je ver weg van de bewoonde wereld, op het water waar er geen samenscholing mogelijk is. In een jaar waarbij veel evenementen en vakanties zijn geannuleerd, is kanovaren een uitstekende manier om het huis uit te gaan, een frisse neus te halen of om een ontspannen vakantiegevoel te krijgen.


Contactloze sport en RIVM richtlijnen

DSCF1601De vereniging heeft professionele kano’s van minimaal 5 meter lengte. Iedereen vaart dus op minimaal 5 meter afstand van elkaar. Dit betekent dat kanovaren een sport is die zeer goed uitgevoerd kan worden binnen de RIVM maatregelen. Leden kunnen in twee-, of drietallen vanaf de vereniging de polders in richting Zoeterwoude, Vlietlanden, Leiden en Leidschendam. Bijna alle kanovaarders nemen zelf hun koffie, thee en lunchpakket mee om onderweg te picknicken. Meerdere leden gaan zelfs met de kano op vakantie in Nederland.

 

Donatie van de Pelgrimshoeve en Fondsgehandicaptensport

Begin dit jaar hebben de Pelgrimshoeve en Fonds gehandicaptensport donaties gegeven voor de aanschaf van een nieuwe tweepersoonskajak. Met deze kajak is het mogelijk om een familielid met een beperking mee te nemen. Ook ouderen die graag op het water willen zijn, maar niet zelfstandig kunnen varen, kunnen hier gebruik van maken. Er zijn zowel kajaks als Canadese kano’s beschikbaar.

 

Kennismaken met kanovaren?

Wilt u kennismaken met de kanovereniging? Elke woensdagavond is het mogelijk om een proefvaart te maken. Daarbij is het wel noodzakelijk om vooraf contact op te nemen met de vereniging zodat begeleiding georganiseerd kan worden. Contact opnemen kan via www.zkvdesprinters.nl.  U vindt de vereniging tegenover parkeerplaats 1 bij de Noord Aa.

-advertenties-

-goede doel-